Kuninkuusravit – Kunkkarinappi taas käyttöön Kuninkuusraveihin tähtääville hevosille

Kunkkarinappi taas käyttöön Kuninkuusraveihin tähtääville hevosille

Suomenhevosten kuninkuusravikilpailuun pääsee mukaan vuosittain 12 suomenhevostammaa sekä -oriitta – lajinsa parhaimmistoa. Ennen kauden pääkilpailua tammat, oriit ja ruunat voivat kilpailla samoissa ravilähdöissä. Kunkkarinappi helpottaa Kuninkuusraveihin tähtäävien hevosten seuraamista jo ennen h-hetkeä.

Kuninkuusravien valintamenettely uudistui tulevalle kesälle. Pääkilpailupaikkaa tavoittelevat hevoset keräävät pisteitä erikseen määritellyistä ”Kohti Kuninkuusraveja” -pistelähdöistä. Pistelähdöt eli lyhemmin KK-22 lähdöt voivat kuitenkin olla avoimia myös hevosille, jotka eivät tähtää tai ole oikeutettuja osallistumaan kuninkuusravikilpailuun.

Kuninkuusraviorganisaatiossa havaittiin jo ennen kesän 2021 Kuninkuusraveja, että kuninkuusravikandidaattien seuraaminen ennen kesän koitosta on haastavaa. Seuraamista helpottamaan keksittiin kunkkarinappi, joka kiinnitetään hevosen varusteisiin kilpailuiden ajaksi. Nyt kunkkarinappi halutaan ottaa käyttöön jälleen.

”Kunkkarinappi otettiin käyttöön ensimmäisen kerran vuosi sitten. Napista tuli paljon hyvää palautetta niin aktiiviselta raviväeltä kuin vähemmän raveja seuraavilta kunkkarikävijöiltä. Kuninkuusravikandidaattien hienoja suorituksia seuraa mielellään, kun tietää, millä hevosilla kilpaluun on mahdollisuus päästä ja ollaanko sinne tähtäämässä”, Kuninkuusravien tiedottaja Emma Willman kertoo.

Kunkkarinappi on kuninkuusravitunnuksella varustettu valjaisiin kiinnitettävä merkki. Se on tarkoitettu hevosille, jotka tähtäävät kuninkuusravitaistoon mukaan.

”Toivomme, että kaikki, jotka keräävät kuninkuusravipisteitä ja haaveilevat osallistumisesta Kuninkuusraveihin käyttäisivät kunkkarinappia rohkeasti. Ei tarvitse olla varma voitosta tai edes mukaan pääsystä ”, Willman kannustaa.

Kunkkarinappi kiinnitetään ravikilpailuissa hevosen rintaremmiin oikealle puolelle, siinä se ei häiritse hevosen suorittamista, mutta on näkyvällä paikalla. Tammojen merkki on kimaltelevan pinkki ja oriitten merkki puolestaan kimaltelevan sininen.

”Jos tallessa on viime vuoden merkki sen voi ottaa heti käyttöön. Lähetämme merkkejä ilomielin kaikille, jotka ilmoittavat tähtäävänsä Kunkkareihin. Oleme myös paikalla viikonloppuna Finlandia-ajossa, pääkatsomon keskikerroksen pisteeltämme voi tulla noutamaan oman merkin”, Willman jatkaa.

Kuninkuusravit ravataan Forssan Pilvenmäellä 29.-31.7.2022. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa osallistujat kohtaavat toisensa lauantaina 30.7. 2100 metrin osamatkalla ja sunnuntaina 31.7. 1609 metrin sekä 3100 metrin osamatkoilla.

Ravikuningatar on tammojen kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen ja ravikuningas oriiden kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen.

Tarvitseeko hevosesi kunkkarinapin. Lue ohjeet täältä!