fbpx

Historia

Seinäjoki toimi Kuninkuusravien isäntänä ensimmäistä kertaa vuonna 1933. Suunnitellun aikataulun mukaan Seinäjoen oli tarkoitus toimia vuoden 2020 Kuninkuusravien isäntänä, mutta koronaviruspandemian vuoksi vuoden 2020 Ravikuningas ja -kuningatar seppelöidään poikkeusoloissa vain pienelle määrälle paikan päällä olevaa yleisöä. Seinäjoki luotsaa vuonna 2021 kahdeksatta kertaa Suomen raviurheilun suurinta yleisötapahtumaa – Kuninkuusraveja.

Kuninkuusravit on Suomen raviurheilun tunnetuin brändi, joka kerää tapahtuma viikonloppuun reilun 50 000 hengen yleisön elämään mukana hevosten mitellessä paremmuudestaan ravilähdöissä.
Niin yleisön kuin mediankin puolella heinä-elokuun vaihteessa järjestetyt Kuninkuusravit mielletään poikkeukselliseksi kansanjuhlaksi, jonka keskiössä paremmuudesta mittelevät suomenhevoset. Kilpailu kaviouralla on jännittävää viihdettä ja vuosi toisensa perään yleisö elää mukana juoksijoiden sännätessä matkaan selvittäen paremmuuttaan.

Kuninkuusravien merkittävin sääntömuutos tapahtui vuonna 1948, kun myös tammoille saatiin oma kuningatarkilpailunsa. Vuoteen 1948 asti tammat ja oriit olivat kilpailleet samassa sarjassa, mutta tänä päivänä tammojen kuningatarkilpailu on noussut kovaan arvotukseen hevospiireissä ja tammojen kilpailun voittaminen on yhtä kovaa valuuttaa kuningas-tittelin kanssa.