fbpx

Historia

Forssan Pilvenmäki toimi Kuninkuusravien isäntänä ensimmäistä kertaa vuonna 1968. Suomen Hippoksen myöntämän aikataulun mukaan Forssan oli tarkoitus toimia vuoden 2021 Kuninkuusravien isäntänä, mutta koronaviruspandemian vuoksi isännöinti siirtyi vuoteen 2022. Tulevana kesänä juhlitaan Forssassa neljättä kertaa Suomen raviurheilun suurinta yleisötapahtumaa – Kuninkuusraveja.

Kuninkuusravit on Suomen raviurheilun tunnetuin brändi, joka kerää tapahtuma viikonloppuun reilun 50 000 hengen yleisön elämään mukana hevosten mitellessä paremmuudestaan ravilähdöissä.
Niin yleisön kuin mediankin puolella heinä-elokuun vaihteessa järjestetyt Kuninkuusravit mielletään poikkeukselliseksi kansanjuhlaksi, jonka keskiössä paremmuudesta mittelevät suomenhevoset. Kilpailu kaviouralla on jännittävää viihdettä ja vuosi toisensa perään yleisö elää mukana juoksijoiden sännätessä matkaan selvittäen paremmuuttaan.

Kuninkuusravien merkittävin sääntömuutos tapahtui vuonna 1948, kun myös tammoille saatiin oma kuningatarkilpailunsa. Vuoteen 1948 asti tammat ja oriit olivat kilpailleet samassa sarjassa, mutta tänä päivänä tammojen kuningatarkilpailu on noussut kovaan arvotukseen hevospiireissä ja tammojen kilpailun voittaminen on yhtä kovaa valuuttaa kuningas-tittelin kanssa.