Kuninkuusravit – Viimeinen kuninkuusraviranking tiivistää listausta – suosikki kuningattareksi Hetviina

Viimeinen kuninkuusraviranking tiivistää listausta – suosikki kuningattareksi Hetviina

Seinäjoen Kuninkuusraveihin on aikaa enää alle kaksi ja puoli viikkoa. Kärki sekä koko kahdentoista hevosen porukka tiivistyy entisestään, kun oriiden puolella kahdentoista hevosen listalta pisteitä saaneita jää ulos vain yksi ja tammoista viisi.

Neljäs eli viimeinen kuninkuusraviranking kruunaisi ravikuningattareksi Hetviinan. Suomen ravivaltakunta saa kuninkuusravirankingin jäsenten näkemyksen mukaan muutaman viikon päästä täysin uuden kuningattaren, kun rankingin listalle ei ole mahtunut edes hallitseva kuningatar Virin Camilla. Tammat esittävät vielä viimeisiä näyttöjään keskiviikkona Vermon A.V. Marttilan tammasarjassa sekä viikonloppuna St. Michel -raveissa.

Kuninkuusravirankingin raadin jäsen Paavo Eloniemi kommentoi rankingin järjestystä seuraavasti:

”Tammojen puolella Antti Tupamäen valmentama Hetviina on edelleen hienossa kunnossa kuningatarkisan alla, joten Hetviina lähtee seppeleen hakuun itseoikeutettuna suosikkina. Liisan Tulilintu ja Ciiran Tähti ovat haastajajoukon kärjessä. Tosin Seppo Suuronen miettii vielä, lähteäkö tänä vuonna 7-vuotiaan Ciiran Tähden kanssa mukaan kovaan kuningatarkisaan. Kyvyiltään Ciiran Tähti on ehdottomasti tammakatraan kärkeä. Kuningatarkisan viimeisiä paikkoja ajatellen kisaan mielivät hevoset pyrkivät antamaan valitsijoille näinä päivinä viimeisiä näyttöjään, sillä tammojen puolella viimeisitä paikoista käydään todella tiukka taistelu.”

Oriiden puolella listan kärkeen on kiilannut Parvelan Retu, mutta ei kuitenkaan aivan maksimi pistein. H.V. Tuuri ja Lissun Eerikki ovat pisteiden valossa hyvin lähellä Retua ja lunastavat paikan kisan ennakkosuosikkeina, mikäli 6-vuotias Parvelan Retu jättää kuninkuuskisan vielä tänä vuonna välistä. Raati on ollut hevosista hyvin yksimielinen, sillä mukana on vain 13 hevosta, Sheikin jäädessä ainoana kahdentoista parhaan ulkopuolelle.

”Oriiden puolella H.V. Tuuri on todella rautaisessa kunnossa ja kova suosikki kuninkuuskisassa. Parvelan Retu olisi kova haastaja Ossi Nurmosen valmennettavalle, mutta Petri Laineen mukaan kuninkuuskisa jäänee vielä tältä vuodelta väliin 6-vuotiaalta Retulta. Alkukaudesta hienoa jälkeä tehnyt Lissun Eerikki kuuluu edelleen oriiden puolella kärkikaartiin. Kuninkuuskisaan tuo lisämielenkiintoa se, että kärjen takana on useampi kovassa nousussa oleva hevonen ja ne voivat laittaa lusikkansa soppaan oriiden kisan kärkitiloja jaettaessa Seinäjoella.”

Rankingissa raatilaiset pisteyttävät mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta siten, että listan ensimmäinen saa 12 pistettä ja viimeinen yhden pisteen. Sijoitus rankingissa määräytyy hevosen saamien yhteispisteiden mukaan. Kuninkuusravirankingin asiantuntijaraadin muodostavat tänä vuonna Harri Lind, Sari Juntunen, Paavo Eloniemi, Tommi Ala-Nikkola ja Kaisa Tupamäki-Kukkamo. Kuninkuusraviranking on puhtaasti spekulatiivinen eikä sido valintoja tekevää päätoimikuntaa.

Kuninkuusravit juostaan Seinäjoella 30.7.-1.8.2021. Hevosten ilmoittautuminen kuningatar- ja kuninkuuskilpaan päättyy maanantaina 19.7. ja Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 21.7.