Kuninkuusravit – Varsahuutokaupan pelisäännöt

Varsahuutokaupan pelisäännöt

Jo kuninkuusraviperinteeksi muodostuneessa suomenhevosten varsakaupassa myydään 2- ja 3-vuotiaita suomenhevosvarsoja.

Varsahuutokauppa järjestetään heti perjantain iltapäiväravien jälkeen. Varsoja jääsee katsomaan varikkoalueen A-katoksille jo klo 15.00 ja varsoja esitellään raviradalla ajaen klo 17.00. Huutokauppa alkaa klo 17.30. Varsahuutokauppaa pääsee seuraamaan ainostaan paikan päällä Seinäjoen Ravikeskuksella.

OHJEITA OSATAJALLE

Hevosten pohjahinta on 1000 €. Meklarilla on kuitenkin oikeus pyytää huutokauppaa nopeuttaakseen korkeampaa lähtöhintaa. Myynti tapahtuu 250 euron nostohuudoin 5000 euroon asti, ja siitä ylöspäin 500 euron nostohuudoin.

Meklarilla on oikeus pyytää huutokauppaa nopeuttaakseen tarvittaessa 1000 euron korotuksia. Muita kuin edellä mainittuja nostohuutoja (meklarin pyytämiä tai normaalien korotusten mukaisia) ei hyväksytä. Huudetun hinnan päälle lisätään arvonlisävero (24%) ja huutokaupan välityspalkkio 2 % (+alv 24 %).

Ostajalla on velvollisuus tutustua ostettavaan varsaan etukäteen. Varsat ovat paikalla klo 15 mennessä. Huomaa, että huutokauppaluettelon tietoja voidaan täydentää ja korjata kuulutuksin paikan päällä. Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry ei vastaa mahdollisista virheistä huutokauppaluettelossa. Kaikista varsoista on esillä alle kaksi viikkoa vanha ell-todistus.

Huutaminen tapahtuu antamalla selvä merkki kopparille. Kiinnostavan varsan tullessa kehään kopparille voi vinkata, että aion huutaa tätä, jolloin hän tietää seurata merkkejäsi. Samanaikaisten huutojen tullessa meklari ratkaisee, kumpi huuto jää voimaan. Huutojen kanssa kannattaa olla nopea, ettei käy niin, että nuija kolahtaa kolmannen kerran ennen kuin koppari
huomaa huudon.

Hevonen on myyty, kun nuija kolahtaa kolmannen kerran jälkeen. Voittaneen huudon jälkeen ostaja kontaktoidaan ja saatetaan huutokauppatoimistoon. Ostajan tulee allekirjoittaa sitova huutokauppasitoumus ja maksaa hevonen viipymättä huutokauppatoimistossa sääntöjen mukaisesti. Maksutapana on käteissuoritus, jollei muuta ole erikseen sovittu. Maksun voi suorittaa paikan päällä myös verkkopankin välityksellä. Pankkikorttisuoritus ei ole mahdollinen.

VARSOJEN MYYNTIJÄRJESTYS

1. O: Hissun Kaapo

2. O: Valistus

3. R: Mixen

4. O: Tukkijätkä

5. O: Vilpin Onni

6. T: Laurilan Kultsi

7. R: Larvan Kingi

8. O: Shekin Vilppi

9. O: Toman Toivo

10. O: Suvelan Evo

11. R: N.P. Onni

 

Tutustu varsoihin täällä!