Kuninkuusravit – Suomenhevosseminaari avaa kuninkuusraviviikonlopun

Suomenhevosseminaari avaa kuninkuusraviviikonlopun

Suomenhevosen, kuten koko hevosalan, tulevaisuus on kiinni siitä, onko suomalaisilla jatkossakin mielenkiintoa olla hevosenomistajia. Ympäröivä maailma voi tukea tai jarruttaa hevoshaaveita. Mitä voimme tehdä nyt, jotta suomenhevonen säilyisi elinvoimaisena myös tulevaisuudessa?

Tässä tiiviissä seminaarissa asiantuntijat lähestyvät suomenhevosaihetta neljästä eri näkökulmasta mahdollisuuksia etsien, ajatuksia herätellen ja tulevaisuuteen katsoen.

Synergiakeskus Kohoa tarjoaa tilan kuninkuusraviviikonlopun avaavalle seminaarille. Täältä on hyvä ottaa vauhtia suomenhevosen juhlaviikonloppuun! Kohoa sijaitsee aivan Kouvolan keskustassa lähellä Matkakeskusta ja vain kahden kilometrin päässä raviradalta.

Tilaisuudesta ei tehdä livestriimiä. Puheenvuorot videoidaan ja tallenteet julkaistaan tilaisuuden jälkeen Kuninkuusravit-Youtube-kanavalla.

Paikka & aika

Paikka: Synergiakeskus Kohoa, Kauppalankatu 13, 45100 Kouvola,
kokoustila Cowork. Sisäänkäynti Käsityöläiskadun puolella, jossa myös hissi.

Aika: Pe 4.8.2023 klo 12-14

Liput: Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilassa on istumapaikkoja n. 60:lle.

Seminaarin puhujat ja aiheet

Vanhat kumppanit uusissa rooleissa – muuttunut hevostalous 1970-luvulta nykypäiviin
Toimittaja Jorma Kemiläinen

Suomenhevonen vastuullisen hevosharrastuksen keskiössä
Vastuullisuusasiantuntija Nelli Oinio

Ajassa kiinni – suomenhevosen kulttuurinen merkitys
Puheenjohtaja Tuula Pihkala, Suomenhevosliitto ry

Suomenhevosen merkitys nuorille
Nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä, Suomen Hippos ry

Nuoret & suomenhevonen-kysely alle 30-vuotiaille hevosharrastajille

Tämän kyselyn tarkoitus on selvittää, miten suomalaiset, hevosia harrastavat alle kolmekymppiset nuoret näkevät suomenhevosen ja sen tulevaisuuden. Kyselyn vastauksista tehdään kooste joka esitellään seminaarissa kuninkuusraviperjantaina 4.8.2023.

Tarkoituksena on löytää ideoita ja keinoja, mitä meidän täytyy tehdä nyt, jotta suomenhevonen säilyisi elinvoimaisena myös tulevaisuudessa. Nykypäivän nuoret ovat tulevaisuuden hevosenomistajia, joten mielipiteesi on tärkeä!

Sähköisen lomakkeen täyttämiseen menee noin 5 minuuttia ja kysely on auki sunnuntaihin 23.7. asti. Kaikki kysymykset eivät ole pakollisia, mutta toivomme että vastaat mahdollisimman moneen.

Kyselyn tulokset jäävät myös Suomen Hippos ry:n ja Suomen Ratsastajainliitto ry:n nuorisotoimintaa koordinoivien henkilöiden käyttöön tulevan toiminnan suunnittelun tueksi.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Lammin tilan verkkokauppaan. Jos haluat osallistua arvontaan, jätä yhteystietosi kyselyn lopussa. Kiitos osallistumisesta!