Kuninkuusravit – Seutukunnat mukana menossa kuninkuusraviviikolla

Seutukunnat mukana menossa kuninkuusraviviikolla

Forssan seutukunnat ovat vahvasti mukana Kuninkuusraveissa tarjoten omia aktiviteettejaan sekä tutustumiskohteita. Tiistaina koko perheen hevospainotteista ohjelmaa tarjoilee Elonkierto ja torstaina Hevosalan Areenan jälkeen iltapäivästä käynnistyy ohjelma Ypäjällä. Forssa, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä ovat jakaneet useita tuhansia lippuja asukkailleen kuluneiden viikkojen perjantaille – Kuninkuusraviperjantaina 29.7. Forssan seutukunta on vahvasti edustettuna siis kuninkuusravikatsomonkin puolella.
 
Forssan seutukunnalla on paljon nähtävää ja koettavaa Kuninkuusravien ulkopuolella – Tammelassa kaksi suosittua kansallispuistoa, rantauimapaikkoja sekä monipuolisia luontoliikkujan vierailukohteita. Jokioisilla on Museorautatie sekä erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva Elonkierron esittelypuisto – Ypäjällä taas hevoset sekä Loimijoki Golf vetävät puoleensa. Forssassa avattu Kuosikeskus Kehräämöllä sekä Forssan museo on nostettava ainakin käynnin arvoisiksi kohteiksi. Monipuoliset seutukunnan palvelut on nostettu Kuninkuusravikävijän digitaalisen palvelukartan puolelle.
Koko seutukunnalla on paljon ohjelmaa sekä palveluita kuninkuusraviyleisön hyödynnettävissä – palvelut löydät helpoiten Kuninkuusravien digitaalisesta palvelukartasta!

Jokioisilla tiistaina ohjelmaa koko perheelle

Tiistaina 26.7. Jokioisten Elonkierron maaseutu- ja kotieläinpuistossa on ohjelmaa koko perheelle kun Kohti Kuninkuusraveja-ilta koittaa. Elonkierrossa Kuninkuusravitunnelmaa tarjolla tiistaina 26.7. klo 17-19.

Elonkierrossa hevostellaan urakalla ja lapsiperheille on paljon ohjelmaa – haastateltavana ohjastaja Ilkka Korpi, valjastusnäytös ja maksuton talutusratsastus. Heluna-lehmä ja Kunkkareiden maskotti Kunkku paikalla. Kasvomaalauksia, kahvi- ja mehutarjoilu. Elonkierron tiedepisteet löydät myös Kuninkuusraveista, Kuninkuusravien Varsalaidun lastenalueelta. Elonkierron makasiinikahvilasta voit myös noutaa kuntalaisille tarkoitetut vapaaliput perjantain Kuninkuusraveihin.

 

Lue koko ohjelma

Golfia, hevosia ja visailua torstaina Ypäjällä

Pilvenmäen tontilla kuninkuusraviviikko käynnistyy torstaina, kun Hevosalan Areena – puhutaan hevosesta tilaisuus on Ravintola Valtikassa klo 10.30-14, mutta myös paljon muuta ohjelmaa on luvassa.

Torstaina Ypäjällä Kuninkuusravi Golf, Hevosopistolla hevosten ystäville ohjelmaa ja illalla vielä visailua Karrinpuomissa.

Lisäinfoa Kuninkuusravi Golfista

Hevosopisto

Ypäjän Hevosopistolla on torstaina monipuolista ohjelmaa – taidenäyttely, hevosurheilumuseo avoinna sekä tutustumiskierroksia. Hevosopiston alueella monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut koko kuninkuusraviviikon ajan.

Tervetuloa tutustumaan ensi vuonna, 90 vuotta täyttävän Siittolanmäen ja Hevosopiston historiaan ja nykypäivään. 

Museolla ja arkistoilla tapahtuu: 

  • Suomen Hevosurheilumuseo on auki klo 13–20. Paikalla oppaananne museon kulttuuriohjaaja Juha Erola sekä Suomenhevosarkiston erityisasiantuntija Taru Peltosaari. 
  • klo 14.00 Etelä- Suomen Hevosjalostusliitto luovuttaa Suomenhevosarkiston yhteyteen kolme kappaletta, aikanaan puoli vuosisataa sitten kadonneiksi luultuja alkuperäisiä kantakirjoja. Luovutus täydentää alkuperäisten kantakirjojen arkistokokoelman ehyeksi jälleen. Paikalla E-S Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Ninni Ala-Jääski sekä E-S Hevosjalostusliiton puheenjohtaja Antti Karhila vastaamassa kysymyksiin. 
  • klo 15.00 Laura Heinosen taidenäyttelyn ”Tarinoita Suomenhevosesta” avajaiset- Oppilasruokala. Laura on paikalla kertomassa töidensä taustoja. 
  • klo 15.30 Siittolanmäen kiertokävely. Lähtö Oppilasruokalan edestä. Tutustutaan kartanon, Ratsuväkiprikaatin Ratsukoulun, Valtion Hevossiittolan ja Hevosopiston historiaan. 
  • klo 17.30 Siittolanmäen kiertokävely II 

Legendaarinen Oppilasruokala palvelee

Oppilasruokala avattiin lokakuussa 1933 Ratsuväkiprikaatin Ratsukoulun tarpeita varten ja siitä asti, ensi vuonna 90- vuotta täyttävä ravintola on palvellut kaikkia alueen nälkäisiä menestyksellä. Oppilasruokalan salit edustavat vuosikymmenien eri organisaatioiden historiaa: Upseerikerhosali, Valtion hevossiittolasali ja Hevosopistosali kertovat tämän päivän ruokailijoille Siittolanmäen tarinaa taidekokoelmien ja esineistöjen muodossa. 

Torstaina tarjolla: Lounas klo 11-14, pizzapuffa ja salaattipöytä klo 16–20, kahviotuotteet, suolaiset ja makeat tarjolla koko päivän 

Hevosalan Areena to 28.7. klo 10.30-14 Pilvenmäen Ravintola Valtikassa

 

KunkkariEtkot Forssan Kultajousessa torstaina

Kultajousen KunkkariEtkot Forssan Prisma-keskuksen parkkipaikalla to 28.7. klo 14-17. Paikalla Ilkka ja Matilda Korpi, Marko Björs sekä talutusratsastusponit – Kunkku-maskotti myös pyörähtää Etkoilla!
Onnenpyörän pyöritystä tasatunnein sekä arvontaa – Mehua ja munkkeja tilaisuudessa tarjolla.

Torstaina 28.7. kello 18 Forssan Teatterissa vierailuesitys "Komediaa ennen Kunkkareita: Komediailta"

Torstaina 28.7. kello 18:00 Forssan Teatterissa vierailuesitys komediaa ennen Kunkkareita: Komediailta. Ensimmäisellä puoliajalla KISA-impro loihtii biisejä ja kohtauksia yleisön antamista aiheista. Toisella puoliajalla nähdään pirskahteleva Pienet Sille-show. Illan näyttelijöinä Sanna Laine, Kirsi Lindholm ja Elli Lukander.

Lue lisää & osta liput 

Digitaalinen palvelukartta

Koko seutukunnalla on paljon ohjelmaa sekä palveluita kuninkuusraviyleisön hyödynnettävissä – palvelut löydät helpoiten Kuninkuusravien digitaalisesta palvelukartasta!

Ota yhteyttä

Killerin Ravirata
Vesangantie 24
40630 Jyväskylä
Lisätiedot: www.killeri.fi

Kartta »