Kuninkuusravit – Seinäjoen Kuninkuusraveissa järjestetään varsahuutokauppa

Seinäjoen Kuninkuusraveissa järjestetään varsahuutokauppa

Jo perinteeksi muodostunut suomenhevosten varsahuutokauppa tekee paluun Seinäjoen Kuninkuusraveihin. Kaksi vuotta sitten Lahdessa ennätyssuosion saanut huutokauppa pidetään nyt jo kuudetta kertaa.

Huutokauppa järjestetään perjantaina 30.7. Seinäjoen kuninkaallisten iltapäiväravien jälkeen ja kaupanteko starttaa n. klo 17.30. Myyntiin otetaan 2- ja 3-vuotiaita suomenhevosvarsoja, jotka voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen viestinta@seinajoenravit.net

Vuonna 2019 Lahdessa huutokaupassa nähtiin ennätyshintoja, kun myytyjen varsojen keskihinta kohosi peräti 8 700 euroon. Kallein varsa, Lumi-Riku, huudettiin 25 000 eurolla. Viime kesänä korona esti huutokaupan pidon, mutta nyt aika on jälleen kypsä tilaisuuden järjestämiseen. Etelä-Pohjanmaa on vahvaa suomenhevosaluetta, ja Seinäjoen Kuninkuusravit haluaa omalta osaltaan olla tukemassa kasvattajien tärkeää työtä.

Koronatilanteen niin salliessa huutokauppa järjestetään vain paikan päällä olevalle yleisölle. Mikäli yleisörajoitukset ovat kuitenkin heinäkuun lopussa edelleen voimassa, myös etähuutojen mahdollisuutta pidetään avoimena. Seinäjoen Kuninkuusravit tiedottaa kesän aikana huutokaupan mahdollisista erityisjärjestelyistä.

Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 20.6., jonka jälkeen myyntiin tulevista varsoista koostetaan huutokauppaohjelma. Huutokaupan säännöt sekä tarkemmat ilmoittautumisohjeet löydät kuninkuusravien nettisivuilta, www.kuninkuusravit.fi/varsahuutokauppa.