Kuninkuusravit – Perjantain ja lauantain lähtölistat on julkaistu

Perjantain ja lauantain lähtölistat on julkaistu

Seinäjoella 31.7.-2.8. järjestettävien Kuninkuusravien perjantain ja lauantain ravien lähtölistat on julkaistu päälähtöjä lukuun ottamatta. Lauantaina kilpaillaan muun muassa suomenhevosten montén SM-finaali.

Seinäjoen Kuninkuusravien ensimmäisten kilpailupäivien jännittäminen voi alkaa, kun perjantain ja lauantain 31.7.-1.8. lähtölistat julkaistiin keskiviikkona. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun lauantain avausmatkan lähtölistat valmistuvat sen jälkeen, kun niiden lähtöradat on arvottu tulevan lauantain TotoTV-lähetyksessä.

Tänä vuonna Kuninkuusravit käynnistyvät perjantain 31.7. iltaraveilla, jotka alkavat kello 18. Illan aikana ajetaan 10 lähtöä ja viivalla ovat muun muassa 3-vuotiaat lämminverioriit ja –ruunat Kasvattajakruunun alkuerässä.

Lauantaina 1.8. Seinäjoella ajetaan 11 lähtöä sekä A-ponien montén Suomen mestaruus. Ponilähtö ajetaan päivän ensimmäisenä kello 12.30, ja päivän varsinaiset lähdöt käynnistyvät kello 13.35.

Montén SM-titteli on jaossa ponien lisäksi myös suomenhevosille, kun 16 kivenkovaa montévaljakkoa mittelevät mestaruudesta lauantain ensimmäisessä lähdössä. Viime vuonna Suomen mestaruuden vei Ato ja Hanna-Kaisa Kärkkäinen, jotka ovat tänäkin vuonna mukana. Seinäjoella Leif Hedmanin valmentaman Aton ohjaksissa nähdään Janita Antti-Roiko ja Kärkkäinen puolestaan ohjastaa Mikko Hämäläisen valmentamaa Fortunatarta.

Päivän alkupään mielenkiintoisimpiin lähtöihin kuuluu myös nelivuotiaiden suomenhevosten Pikkuprinssi, jossa on mukana 11 nuorta lupausta Seppo Suurosen valmentaman Maurizon johdolla. Vuonna 2016 syntyneiden suomenhevosten ykkösajan 27,6a Pikkupelimanni-ajossa juossut Maurizo on voittanut kaikki uransa kolme starttia.

Kuningatar- ja kuninkuuskilpailujen avausmatkat juostaan lauantaina 9. ja 10. lähtöinä kello 16.35 ja 17.00. Avausmatkojen rata-arvonta suoritetaan lauantaina 25.7. ja se esitetään Joensuun Ravilauantain TotoTV-lähetyksessä lähtöjen 5 ja 6 jälkeen eli noin kello 15.06 alkaen. Ravilähetys käynnistyy kello 13.30.

Hevoset arvotaan lähtöihin siten, että kilpailuun valituista hevosista kahdeksan tänä vuonna ilmoittamispäivään mennessä nopeimman ajan juossutta arvotaan eturiviin radoille 1‐8 ja neljä muuta takariviin radoille 9 ‐ 12. Mailin matkalla sunnuntaina lähtöradat ovat lähtöriveittäin käänteiset lauantain 2100 metrin lähtöön verrattuna. Kahdella ensimmäisellä matkalla parhaan yhteenlasketun ajan saavuttanut valjakko valitsee sunnuntain 3100 metrin matkalle lähtöratansa ensimmäisenä, toiseksi parhaan yhteisajan saavuttanut valjakko toisena ja niin edelleen. Jos yhteenlaskettu aika on sama, valintajärjestys ratkaistaan arpomalla.

Kuninkuusravien sunnuntain lähtölistat valmistuvat perjantaina 24.7.

Kuninkuusravien perjantain lähtölistat >

Kuninkuusravien lauantain lähtölistat >