Kuninkuusravit – PARVELAN RETU KRUUNATTIIN PIKKUPRINSSIKSI, SOBEL CONWAY JUOKSI JOKIMAAN RATAENNÄTYKSEN

PARVELAN RETU KRUUNATTIIN PIKKUPRINSSIKSI, SOBEL CONWAY JUOKSI JOKIMAAN RATAENNÄTYKSEN

Suurena suosikkina matkaan lähtenyt Parvelan Retu voitti Pikkuprinssi-tittelin keulajuoksulla ylivoimaisesti. Hannu Torvisen ohjastaman oriin voittoaika oli 27,4a/2140 metriä. Voitto oli nelivuotiaalle hevoselle jo 11:s peräkkäinen.

Superlahjakkaan nuoren suomenhevosen taustajoukot olivat teettäneet jääkiekkomaailmasta lainatulla tavalla Pikkuprinssi-lippikset, jotka he saivat painaa päähänsä seremonioissa.

”Pienellä riskillä ajateltiin tehdä muutama lippis”, Parvelan Retun valmentaja ja osaomistaja Petri Laine hymyili. ”Hevonen lähti tänään niin hienosti liikkeelle, että olihan se sitten aika helppoa, kun pääsi keulaan.”

Petri Laine valmentaa hevosia harrastuspohjalta Orivedellä kotitilallaan, jonne Parvelan Retu on myös syntynyt. Oriin emä on kuningatarkilpailuunkin urallaan osallistunut tamma Maiskaus.

”Toistaiseksi ei ole ollut aiemmin näin hyvää hevosta, mutta toivottavasti jostain kotona olevasta varsasta tulee vielä parempi”, Laine sanoi voittajahaastattelussa.

Pikkuprinssi-kilpailussa hopealle ravasi Tapio Perttusen ohjastama Suven Sametti ja pronssille Santtu Raitalan ohjastama Lucas.

Sobel Conwayn kanuunakiri kiidätti uuteen rataennätykseen

Lämminveristen avoimella mailin matkalla nähtiin tulinen loppukiritaisto, jossa ensimmäisenä maaliviivalle kurotti Harri Koivusen ohjastama ja valmentama Sobel Conway. Kuusivuotias ruuna vei voiton Jokimaan uudella rataennätysajalla 11,2/1640 metriä.

”En uskaltanut ajaa Starzinnerin perästä, kun epäilin että Olli (hevosta ohjastanut Koivunen) sumputtaa meidät sinne. Porissa tämä oli niin hyvä, että ajattelin tämän kyllä jaksavan kiertääkin”, Koivunen kertoi.

Sobel Conway voitti Porissa ensimmäisen starttinsa Koivusten valmennustallista käsin ja jatkoi Jokimaalla vakuuttavaa menoaan. Ruotsissa syntyneen hevosen omistavat Kari Lähdekorpi ja Arvo Ylitalo.

Olli Koivunen ja Starzinner johtivat lähtöä startista maalisuoralle, mutta jäivät lopulta kolmanneksi, kun isän ja pojan väliin puikkasi Mr Golden Quick Iikka Nurmonen rattaillaan.

”Ilmoitin tämän Ollille tähän lähtöön, mutta hän valitsi toisen hevosen. Kompastui omaan temppuunsa – terveisiä vain tallikaarteeseen”, isä-Koivunen nauroi voittajaseremonioissa.

Voitto Kuninkuusraveissa sai kokeneen ohjastajan hymyilemään kilpaa auringon kanssa.

”Ai ai, kyllä tunne loppukaarteessa oli sanoinkuvaamattoman hieno. Nämä ovat meikäläisen kesän huippuhetkiä, vaikkei kuninkuuskisassa ollakaan mukana. Täällä on maailman paras yleisö ja maailman parhaat ravit!”

Lauantain tulokset >