Kuninkuusravit – Oodi hevoselle -kappale kokoaa hevoskansan jälleen yhteen Kuninkuusraveissa

Oodi hevoselle -kappale kokoaa hevoskansan jälleen yhteen Kuninkuusraveissa

Seinäjoen Kuninkuusravien juhlalaulu ”Oodi hevoselle – Seinäjoen Kuninkuusravit Anthem” julkaistaan perjantaina 18.6.2021 kaikissa suoratoistopalvelimissa. Singlen julkistamista juhlitaan Kuninkuusravien iltajuhlassa lauantaina 31.7., jolloin oodi esitetään livenä ravikansalle.

Kappaleen esittävät eteläpohjalaiset artistit Sonia Icaros ja Osku Ketola. Ketola tunnetaan pitkän linjan kulttuuri- ja viihdealan vaikuttajana ja mm. Elonkerjuu-yhtyeen solistina.

Biisin esittäjän Sonia Icaroksen artistihahmon taustalla on Luovuuden Lakeuden yrittäjä ja toimitusjohtaja Sonja Jokiranta, joka on myös säveltänyt ja sanoittanut Oodi hevoselle -kappaleen. ”Halusin tehdä kappaleen, joka tavoittaa jotain sellaista, mihin sanat eivät ylety. Tahdoin välittää lohdutuksen, turvan ja vapauden riemun sanomaa, joka tässä kappaleessa tuodaan esiin hevosen kautta. Laulun teemat ovat ajattomia ja universaaleja, ja tästä syystä kappale voi puhutella jokaista.”

Oodi hevoselle on tehty Kuninkuusravien tunnuskappaleeksi, joka tulee saattelemaan hevoset raveissa lähtöihinsä ja soimaan tapahtumassa. Kappale kuvastaa ihmisen ja hevosen ainutlaatuista suhdetta, jossa voi olla täysin oma itsensä. Laulu kertoo erityisestä vapauden tunteesta, jonka ihminen jakaa hevosensa kanssa kiitäessään yhdessä halki metsän, halki pellon.

Kappale edustaa Seinäjoen raviradan toiminnanjohtaja ja Kuninkuusravien järjestäjälle Jyri Saranpäälle hevosen ja ihmisen keskinäistä yhteyttä. Hänen mukaansa Oodi hevoselle välittää erityisellä tavalla sanomaa ihmisen ja hevosen välisestä turvasta ja läheisyydestä.

Kappaleen on tuottanut Lapuan Tiistenjoella toimivan Luovuuden Lakeus Recordsin luottotuottaja Fat Sam Sound Productionsin Samuli Turunen. Hän kommentoi tuotantoprojektia: ”Kappaleen jylhä melodia ja erityislaatuinen teema sanoituksessa kiinnitti huomioni jo ensi kerralla ja on upeaa, että se löysi kotinsa juuri Kuninkuusraveista. Tätä oli ilo tehdä!”

Vastajulkaistava Oodi hevoselle tuo hevoskansan jälleen yhteen pitkän poikkeuselon jälkeen Kuninkuusraveihin, jossa alan ihmiset ja harrastajat pääsevät jälleen kohtaamaan toisensa. Kappale yhdistää ja kirvoittaa tiensä jokaisen kuulijan ytimiin. ”Ei mulla ole muuta kuin tää vapaus. Kiiltää hevoseni harja kuin kullan kimallus.”