Kuninkuusravit – ”Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet mihin vain” Ohjastajien mietteitä avauspäivän jälkeen

”Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet mihin vain” Ohjastajien mietteitä avauspäivän jälkeen

Seinäjoen Kuninkuusravien varikkotoimittajien tiimi kävi jututtamassa muutamia Kuninkuuskilpailun ohjastajia heti ensimmäisen osalähdön jälkeen.

Tammat

Tuomo Ojanperä ja Aurotar, avausmatkan kakkonen:
”Hevosen hyvä suoritus tullut yllätyksenä, mutta en tiennyt etukäteen, että juoksu voi juontua noinkin hyvin että sikäli vähän yllätystä. Juoksu meni niin nappiin kuin tuolta paikalta voi. Hevonen suoritti hyvällä tasolla. Tuntui että pikkuhiljaa saavutetaan, mutta kyllä se Hetviinakin sitten vain varman tuntuisesti vastasi. Ei vain ollut ohi asiaa, mutta hyvä näin. Tamma osoitti että kaikki on kunnossa ja maili on etukäteen sen paras matka ja hyvä lähtöpaikka, joten siitä sitten vain matka kohti suurta tuntematonta.”

Hannu Torvinen Virin Camilla, avausmatkan kolmonen:
”Tämä oli osi hyvä aloitus tältä tammalta Kunkkareihin. Paras aloitus mitä sillä on Kunkkareissa aikaisempina vuosina ollut. Jäätiin ehkä vähän kiinnikin sitten siihen, että tosi hyvillä mielin huomiselle. Hyvä suoritus, heppa tuntui hyvältä ja kaikki vaikuttaa huomista kohti hyvältä. Totta kai tulevat lähdöt on kovia, mutta edelleenkin ollaan mukana taistelemassa kruunusta.”

Oriit

Henri Bollström ja Tähen toivomus avausmatkan kolmas:
”Hyvin päästiin kolmanteen ulos, vähän taktiikka oli sellainen, kun alku oli kova ja välituhat hiljaa ja lopussa oli tarve tulla niin kovaa. Että vaikea on ehtiä kärkeen. Mutta hevonen tuli hyvissä voimissa maaliin. Uskon että meillä on mahdollisuudet vielä kaikkeen. Maililla sattui meille nyt ykkösrata, kun Camri jäi pois. Hevonen on vähän herkkä siihen. (Lähtoauton) siipien ei saisi hirveästi heilua nenän päälle. Jos onnistuu, yritetään ihan tosissaan ajaa mailia, tuommoinen paikkakin kun on. Odotan, että kokonaiskilpailussa olemme vähintään kolmen joukossa.”

Antti Teivainen ja Caijus, avausmatkan kakkonen:

”Ollaan oikein tyytyväisiä ensimmäiseen matkaan. Keulaan mentiin kuten suunniteltu, se oli paras mahdollinen paikka. Loppusora tultiin tosi kovaa, hevonen seurasi Evarttia hyvin eikä olluy väsynyt maalissa. Lähtökohta toiseen päivään on tosi hyvä. Caijuksella on se hyvä ominaisuus, että se lähtee kovaa, voidaan valita juoksupaikka. Mailillakin lähdetään kovaa mut en tiedä velä, ajetaanko keulasta vai takaa. Kolmella tonnilla ei ole ongelmaa, se ajetaan takana. Tuntuu, että hevonen on juuri tänä viikonloppuna hyvässä vireessä. En ylläty, vaikka oltaisiin kokonaiskisassa kolmen porukassa.”

Harri Kotilainen ja Liisan Tulilintu, avausmatkan neljäs:
Voittoa lähdettiin hakemaan. Matkavauhti oli reipasta mikä on tälle hevoselle tyypillistä. Kesti hyvin maaliin. Viimeiset 150m tuli tasaisesti jolloin kolme hevosta tuli ohi. Hevonen ei mielestäni väsynyt mitenkään eikä mitään ole vielä hävitty, erot on pieniä. Jos mitään negatiivista ei ole startissa hevoselle tullut niin uskon, että suoriudutaan hyvin. Kaikki mahdollisuudet on vielä olemassa.”

Tuomas Pakkanen ja Vilma Lyydia, avausmatkan kuudes:

”Ihan ok juoksu, tempo oli tosi kova ja hevonen tuli minusta kohtuudella maaliin. Kuusi on karussa muusta porukasta ja me ollaan onneksi siinä porukassa. Kenttä on auki niidenkin osalta. Ihan hyvin ollaan mukana.
Kakkosmatkan kiihdytyksestä tulee mielenkiintoinen. Liisan Tulilintu pääsi tänään keulaan ja jos huomennakin pääsee, niin ei ainakaan tempo ole yhtään hiljaisempi.”