Kuninkuusravit – Maaotteluhenkeä Kunkkareissa - Pohjolan 6-vuotispokaali

Maaotteluhenkeä Kunkkareissa – Pohjolan 6-vuotispokaali

Tulevan kesän Kuninkuusraveissa Seinäjoella on tällä kertaa myös maaotteluhenkeä, kun perjantaille valmistellaan Pohjolan 6-vuotispokaalia – Suomen, Ruotsin ja Norjan parhaiden kuusivuotisten kylmäveristen kohtaamista. Parvelan Retun, Nordsjö Odinin ja Våler Nikolain taustajoukot ovat jo kaivamassa banderolleja esiin ja tulossa mittaamaan, kuka on parhaista parhain. Seinäjoella on oikeus kutsua enintään kolme ulkomaalaista kylmäveristä mukaan, 10 hevosen lähdössä kamppaillaan kunnian lisäksi 15.000 euron palkinnosta.

-Idea kilpailusta lähti siitä yksinkertaisesta syystä, että kussakin maassa on ultimaattiset huippuhevoset samassa ikäluokassa. Meidän päätapahtumassamme on niiden aika kohdata ensimmäistä kertaa muun suomenhevosikäluokan parhaiden kanssa. Tapahtumajärjestäjänä uskomme tulevaan kesään ja tämä erikoisuus lisää Kunkkariviikonlopun huokuttavuutta entisestään, kertoo Seinäjoen Ravikeskuksen toimutusjohtja Jyri Saranpää.

Pikkukunkun ja Pikkuprinssin ykköspalkinnot nousevat myös 15.000:een euroon. Vuosittain ikäluokkien parhaiden tavoitteisiin kuuluneet lähdöt ovat jääneet palkkakuoppaan, Seinäjoella tilanne korjataan toivottavasti pysyvästi. Edellä mainitut palkinnot ja niiden korotukset Seinäjoki maksaa “omasta pussistaan”, tälle vuodelle myönnetystä palkintobudjetista.

Pääkilpailut ajetaan tuttuun tapaan lauantaina ja sunnuntaina, niiden palkintotaso säilyy ennallaan. 17.000:n osalähtöykkösten lisäksi kokonaiskilpailun voittaja saa 40.000 € ja kaikki osalähdöt voittaneelle tulee lisäksi 9.000 €:n bonus.

Seinäjoen Kuninkuusravit ravataan kolmipäiväisinä 30.7.-1.8.2021. Viikonloppuun valmistellaan myös suomenhevosten huutokauppaa sekä iltajuhla tapahtumaa kahdelle illalle kaupungin keskustaan.