Kuninkuusravit – Kunkkarinappi helpottaa Kuninkuusraveihin pyrkivien seuraamista

Kunkkarinappi helpottaa Kuninkuusraveihin pyrkivien seuraamista

Suomenhevosten Kuninkuusravikilpailuun valitaan vuosittain 12 tammaa sekä oriitta – lajinsa parhaimmistoa. Kilpailuun on avoin ilmoittautuminen, mutta kuninkuusravien päätoimikunta tekee valinnan suurkilpailukarsintaperusteiden mukaisesti.

Kuninkuusraviorganisaatiossa on havaittu, että kuninkuusravikandidaattien seuraaminen ennen kesän koitosta on haastavaa. Kevään ja kesän aikana kandidaattien kanssa samoissa lähdöissä voivat kilpailla hevoset, jotka eivät tähtää Kuninkuusraveihin tai ovat ruunia, joilla Kuninkuusraveihin ei ole osallistumisoikeutta.

”Kunkkarinapilla haluamme tuoda Kuninkuusraveja edeltävät kilpailut helpommin seurattavaksi koko suurelle kuninkuusraviyleisölle. Kuninkuusravikandidaattien hienoja suorituksia katselee mielellään, kun tietää, millä hevosilla kilpaluun on mahdollisuus päästä ja ollaanko sinne tähtäämässä”, Seinäjoen Kuninkuusravien tiedottaja Emma Willman sanoo.

Kunkkarinappi, Kuninkuusravitunnuksella varustettu valjaisiin kiinnitettävä merkki, on tarkoitettu hevosille, jotka on tarkoitus ilmoittaa tämän vuoden Kuninkuusravitaistoon mukaan.

”Toivomme, että kaikki, jotka tähtäävät hevosen ilmoittamiseen Kuninkuusraveihin käyttäisivät kunkkarinappia rohkeasti. Ei tarvitse olla varma voitosta tai edes mukaan pääsystä ”, Willman kannustaa.

Kunkkarinappi kiinnitetään ravikilpailuissa hevosen rintaremmiin, siinä se ei häiritse hevosen suorittamista, mutta on näkyvällä paikalla. Tammojen merkki on kimaltelevan pinkki ja oriitten merkki puolestaan kimaltelevan sininen.

”Ensimmäiset Kunkkarinapit on mahdollista nähdä keskiviikkoiltana Vermon Tammatähdessä. Merkkejä lähetämme ilomielin kaikille, jotka ilmoittavat tähtäävänsä Kunkkareihin.”

Kuninkuusravit ravataan Seinäjoen Ravikeskuksessa 30.7.-1.8.2021. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa osallistujat kohtaavat toisensa lauantaina 31.7. 2100 metrin osamatkalla ja sunnuntaina 1.8. 1609 metrin sekä 3100 metrin osamatkoilla.

Ravikuningatar on tammojen kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen ja ravikuningas oriiden kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen.