Kuninkuusravit – Kunkkarietiketti

Kunkkarietiketti

Kuninkuusravit ovat koko kansan iloinen ravifestari, joka kokoaa ihmiset yhteen upean kansallisrotumme suomenhevosen ympärille.

Hevonen on upea eläin ja hevosen hyvinvointi huomioidaan urheilutoiminnassa laajasti. Hevosalan erilaiset tapahtumat ja messut kokoavat vuosittain paikan päälle yli 800 000 katsojaa.

Kuninkuusravit ovat sitoutuneet Suomen olympiakomitean ja urheiluyhteisöjen laatimaan Urheillaan ihmisiksi – Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan 2020-2024, jonka tavoitteet perustuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin 2030.

Vastuullisuusohjelmasta on johdettu Kunkkarietiketti, jonka noudattaminen mahdollistaa positiivisen tapahtumailmapiirin. Kunkkarietiketti kuuluu meille kaikille – tapahtuman järjestäjille, urheilijoille, yleisölle ja sidosryhmille. Kiitos, että toimit Kuninkuusravietiketin mukaan!

Toimitaan läpinäkyvästi, osallistavasti ja avoimesti

Noudatetaan yleisiä käyttäytymisnormeja ja hyviä toimintatapoja. Kuninkuusraveissa ei hyväksytä epäasiallista käytöstä. Jos tilanteeseen puuttuminen tuntuu itsestä haastavalta, kerro tilanteesta järjestyksenvalvojalle tai muulle henkilökunnalle.

Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan

Kuninkuusravit ovat koko kansan ja koko perheen ravitapahtuma. Kaikki ovat tervetulleita Kuninkuusraveihin omana itsenään. Annetaan kaikille mahdollisuus nauttia hevosista juuri sellaisena kuin on.

Kuninkuusravit ovat positiivinen kokemus

Varmistetaan ettei kenenkään tarvitse kokea kiusaamista, häirintää tai epäasiallista käytöstä Kuninkuusraveissa.

Kunnioitetaan ympäristöä

Suositaan julkista liikennettä ja viedään roskat roskiin myös kaverin puolesta.

Urheillaan reilusti

Lähes jokaisen hevosenomistajan unelma on olla mukana Kuninkuusraveissa oman hevosensa kanssa. Arvostetaan kaikkia kilpailijoita tasapuolisesti. Kannustetaan omia suosikkeja ja kunnioitetaan myös muiden onnistumisia.

Hevosten taustajoukot tuntevat suojattinsa tarkasti. Hetviinalla on kilpailumatkoilla mukanaan seuraponi Frodo. Kuvaaja Maisa Hyttinen.