Kuninkuusravit – Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujien julkistustilaisuus 17.7. Jyväskylässä Sataman Viilussa

Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujien julkistustilaisuus 17.7. Jyväskylässä Sataman Viilussa

Vuoden 2024 Kuninkuusravit ravataan Keski-Suomen sydämessä Jyväskylässä 26.–28.7. Tapahtuman pääkilpailujen, kuningatar- ja kuninkuuskilpailun, osallistujat julkistetaan keskiviikkona 17.7. klo 14:00 Jyväskylässä Sataman Viilussa järjestettävässä tilaisuudessa.

Tervetuloa Killerille

Julkistamistilaisuutta voi saapua seuraamaan paikan päälle Jyväskylään tai katsoa striimin välityksellä Kuninkuusravien YouTube-kanavalta tai VeikkausTV:stä.

Tapahtumassa haastatellaan pääkilpailuun mukaan päässeiden hevosten taustajoukkoja ja paikalle saapuu ainakin yksi kilpailuun osallistuvista paikallisista hevosista. Tilaisuuden juontavat Veeti Suomalainen ja Marinka Salminen.

Hevosten ilmoittautuminen kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun päättyy maanantaina 15.7. klo 10. Kuninkuusravien päätoimikunta kokoontuu keskiviikkona 17.7. vahvistamaan kuninkuus- ja kuningatarkilpailun osallistujat. Kymmenen eniten pisteitä kerännyttä, kilpailuun ilmoittautunutta oritta ja tammaa saavat suoraan paikan kuninkuus- tai kuningatarkilpailuun. Päätoimikunta valitsee kokouksessaan osallistujat sijoille 11 ja 12 sekä nimeää kumpaankin kilpailuun kaksi varahevosta. Viimeisille sijoille päätoimikunta voi nostaa hevosen, jolla on vähemmän pisteitä, mutta muu erityisen vahva peruste päästä mukaan kilpailuun, kuten poikkeuksellinen nousukunto tai menestys edellisen vuoden kilpailussa.

Kuninkuusravien päätoimikuntaan kuuluu 10 henkilöä. Edustajia on Suomen Hippoksesta, järjestävältä raviradalta sekä edelliseltä ja tulevalta järjestäjältä. Järjestävän raviradan Killerin edustajina toimivat Miika Lähdeniemi, Tiina Eskonen, Heikki Kankainen ja Pekka Liimatainen. Suomen Hippoksen edustajia ovat Antti Lehtisalo, Hannu Nivola, Arto Hytönen ja Saara Iivari. Vuoden 2025 Oulun Kuninkuusraveja edustaa Marja Pahkala ja viime vuoden järjestäjää Kouvolaa Pekka Kaikkonen.

Pääkilpailujen lähtöpaikat kahdelle ensimmäiselle osamatkalle määräytyvät osin KK-24-pisteytyksen perusteella. Osallistujat valitsevat etu- tai takarivin lähtöpaikan pistejärjestyksessä, eli niin, että pisteytyksen paras valitsee ensimmäisenä, haluaako kahdelle ensimmäiselle matkalle etu- (radat 1–8) vai takarivin (radat 9–12) lähtöpaikan, sitten pisteytyksen toiseksi paras suorittaa valinnan jne. Mailin matkalla lähtöradat ovat lähtöriveittäin käänteiset 2100 metrin lähtöön verrattuna. Varsinaiset lähtöradat pääkilpailujen ensimmäisille matkoille arvotaan lauantaina 20.7. 

Linkki lähetykseen.