Kuninkuusravit – Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin 19 oritta ja 25 tammaa

Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin 19 oritta ja 25 tammaa

Seinäjoella 31.7.-2.8. järjestettävien Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin yhteensä 19 oritta ja 25 tammaa. Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin kumpaankin 12 osallistujaa ja kaksi varahevosta. Osallistujat julkistetaan keskiviikkona 22.7.

Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoittautuminen päättyi maanantaiaamuna. Paikkaa suomenhevosten ykköskilpailussa hakee jälleen huima määrä hevosia, joista lopulliset osallistujavalinnat tekee Kuninkuusravien päätoimikunta tulevana keskiviikkona.

Yhteensä Seinäjoen Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin 44 hevosta, mikä on lähes yhtä paljon kuin viime vuonna. Vuonna 2019 Lahden Kuninkuusraveihin ilmoitettiin ennätykselliset 19 oritta ja 29 tammaa.

Ilmoitettujen joukossa on muun muassa viime vuoden kuninkuuskilvan kuusi parasta hevosta hallitsevan ravikuninkaan Tähen Toivomuksen johdolla. Ravikuningatar sen sijaan vaihtuu varmuudella, kun hallitsevaa kuningatarta Vieskerin Virvaa ei ilmoitettu mukaan.

Kuninkuuskilpailuun ilmoitetut hevoset:

A.T. Veeti
Caijus
Camri
Enon Vilppi
Evartti
Joriini
Larvan Hurmos
Lilin Jytky
Lissun Eerikki
Pauhis
Rapin Aatos
Rokin Maxi
Sheikki
Tarun Tykki
Tuli-Ritari
Tähen Toivomus
Vixen
Vixus
Välkyn Tuisku

 

Kuningatarkilpailuun ilmoitetut hevoset:

Akaasia
Aurotar
B. Riitu
Elias Juonetar
Helun Kuva
Hetviina
I.P. Riimi
Lakan Leija
Liisan Tulilintu
Lorutyttö
Marmardu
Naputus
Piskon Pouta
Ponutella
Ryti-Tyttö
Siirin Hilla
Sokru
Sävel-Taika
Taksvenla
Tutun Impi
Tähtituula
Varjonova
Vennelmon Varma
Vilma Lyydia
Virin Camilla

Päätoimikunta valitsee osallistujat

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun keskiviikkona 22.7. Valinnat julkaistaan samana päivänä Seinäjoella Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa ja tilaisuus on nähtävissä suorana Kuninkuusravien Facebook-sivulla klo 14 alkaen.

Päätoimikunta valitsee hevoset Suomen Hippoksen suurkilpailukarsintaperiaatteiden mukaisesti. Hevoset laitetaan järjestykseen kuluvan kilpailuvuoden ja edellisen vuoden voittosumman mukaan, sekä hevosten saavuttamien ennätysten mukaan kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden ajalta. Mukaan lasketaan myös edellisen vuoden Kuninkuusravit. Lisäksi vertaillaan hevosten keskinäisiä kilpailuja kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin sekä hevosen sopivuutta sarjaan ja nykykuntoa.

Päätoimikuntaan kuuluu 10 jäsentä. Mukana on neljä Hippoksen nimeämää jäsentä, neljä kuluvan vuoden Kuninkuusravien järjestäjän edustajaa, yksi seuraavan vuoden järjestäjän edustajaa sekä yksi edustaja edelliseltä kuninkuusravijärjestäjältä.