Kuninkuusravit – Kuninkuusravien järjestelyissä varaudutaan kaikkeen

Kuninkuusravien järjestelyissä varaudutaan kaikkeen

Tulevan kesän Kuninkuusraveja valmistellaan täydellä vauhdilla. Poikkeuksellinen aika asettaa järjestelyille omat haasteensa. Tällä hetkellä Seinäjoella valmistaudutaan järjestämään suurtapahtuma Kuninkuusravien perinteitä noudattaen ja jalostaen.

Mikäli suurtapahtuman järjestäminen ei tulevana kesänä ole mahdollista, varaudutaan Kuninkuusravit järjestämään erilaisilla variaatioilla, esimerkiksi rajatulla yleisömäärällä. Myös tapahtuman järjestäminen ilman yleisöä on vaihtoehto.

– Sitä ei tietenkään kukaan toivo. Järjestelyjä tehdään niin normaalilla kaavalla, kun vain mahdollista ja toimintoja aletaan karsia, jos on pakko, Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää sanoo.

Viime vuonna tähän aikaan Seinäjoella valmistauduttiin järjestämään perinteiset Kuninkuusravit 50 000 katsojalla. Koronatilanne kuitenkin laittoi järjestelyt uusiksi moneen otteeseen, ja lopulliset raamit tapahtuman järjestelyille olivat selvillä vasta pari viikkoa ennen tapahtumaa. Viime vuodesta saatiin tulevaan arvokasta oppia, ja muuttuviin tilanteisiin pystytään mukautumaan.

– Nyt tiedetään, mitä vaihtoehdot voivat olla. Jatkuvasti saadaan uutta oppia ja kokemusta, mitä voi olla tulossa ja mistä asioista eri viranomaiset päättävät. Meillä itsellä rutiini järjestelyihin on olemassa, Saranpää toteaa.

Kevättä ja kesää raviradalla rytmittävät perinteiset talkootyöt. Suuremmat kunnostustyöt raviradalla tehtiin jo viime vuonna, mutta tekemistä riittää edelleen.

– Ei mitään isoa massaa, mutta jonkinlaisia tuunattavia projekteja on alkukesään ajateltu. Lähempänä tapahtumaa, viikkoa ennen ja viikkoa jälkeen järjestelyt sitovat paljon väkeä. Talkooryhmä on jo alkanut kerätä niihin väkeä ja suunnittelemaan aikatauluja, Saranpää kertoo.

PERINTEITÄ JA KANSAINVÄLISYYTTÄ

Keskustelu yhteistyökumppanien kanssa on ollut hyvää ja kumppanuuksia tapahtumaan on solmittu.

– Mielenkiintoa ja halukkuutta on osallistua, mutta tässä vaiheessa on vielä hankala sitoutua tarkkoihin raameihin. Olemme samassa veneessä, ymmärrämme kumppaneita ja he ymmärtävät meitä, Saranpää sanoo.

Perinteisten lähtöjen lisäksi perjantaina kaviouralla nähdään myös jotain uutta, kun Suomen, Ruotsin ja Norjan parhaat kylmäveriset mittelevät ensi kertaa Pohjolan 6-vuotispokaalista. Se ravataan 15 000 euron ykköspalkinnolla. Uuden kansainvälisen lähdön myötä Kuninkuusravien tunnettuutta halutaan lisätä etenkin Ruotsin puolella.

– Siellä Kuninkuusravit tiedetään terminä, ja toivottavasti sikäläisten huippuhevosten mukana olo tapahtumassamme herättäisi huomiota, Saranpää sanoo.

 

Viikonloppua rytmittävät pääkilpailujen ohella Pikkukunkku ja Pikkuprinssi, lämminveristen Kasvattajakruunun alkuerät sekä Murto-ajo. Kuninkuusraviviikonlopun palkintosumma kasvaa hieman, palkintorahoja jaetaan vajaa 750 000 euroa. Kuninkuusravit ravataan Seinäjoella 30.7.-2.8.2021.