Kuninkuusravit – Kuninkuusraveja kohti täysin palkein

Kuninkuusraveja kohti täysin palkein

Seinäjoen Kuninkuusravien järjestelyt 31.7. – 1.8. tapahtumaa varten ovat täydessä vauhdissa, sillä koronarajoitukset eivät tällä hetkellä estä loppukesän yleisötapahtumien pitämistä.

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää:

”Valmistaudumme järjestämään tapahtuman ilman yleisörajoituksia. Väkeä saa tämänhetkisen tiedon mukaan ottaa tapahtumaan aivan normaalisti. Yleisömäärää ei rajoiteta. Täysillä päin”, hän kuvailee.

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne ja viranomaisten linjaukset näyttävät siis siltä, että Kuninkuusravien kaltainen yleisötapahtuma on turvallista Etelä-Pohjanmaalla viettää. Kuninkusraviviikonlopun yleisömäärä on perinteisesti noussut yli 50 000 kävijän. Tieto on otettu ilolla vastaan paitsi maakunnassa, myös raviväen keskuudessa muualla Suomessa. Monella muulla alueella ravit ajetaan vielä ilman yleisöä tai rajoitetulle yleisömäärälle.

Aivan koronatoimista vapaa ei Seinäjoen Kuninkuusraviviikonloppu toki ole. Tapahtuman järjestelyitä säestävät edelleen erilaiset ravintola- ja anniskelupalveluiden määräykset. Esimerkiksi jokaista anniskelupaikkaa kohden on oltava oma pöytätaso. Vaatimukset lisäävät tapahtuman järjestelykustannuksia ja rajoittavat kapasiteettia.

”Yleisön turvallisuudesta emme tietenkään tingi, se on selvä. Kaikki tehdään, mitä vaaditaan ja enemmänkin. Epävarmojen kuukausien jälkeen nyt tuntuu upealta, että pääsemme järjestämään perinteisen muotoiset koko kansan festarit. Tätä on odotettu”, Jyri Saranpää sanoo.

Kuninkuusravit järjestettiin Seinäjoella myös viime vuonna, silloin voimakkaasti poikkeusoloissa ja erittäin pienelle yleisölle. Poikkeustilanteen vuoksi paikkakunnalta toiselle kiertävän tapahtuman tyyssija on tänäkin vuonna Seinäjoki. Ensi vuonna Kuninkuusravit ajetaan Forssassa.