Kuninkuusravit – Kuninkuusraveihin saapumista helpotetaan sovelluksen avulla

Kuninkuusraveihin saapumista helpotetaan sovelluksen avulla

Kuun vaihteessa kaupunki täyttyy Kuninkuusravien kävijöistä, joista suurin osa saapuu autoilla eri puolilta Suomea. Tapahtumakävijät voivat tarkistaa etäparkkien pysäköintitilanteen Enterlot Oy:n palvelun kautta. Sivustolta näkee kaikkien viiden pysäköintialueen paikoitustilanteen yksinkertaisten liikennevalojen avulla. Vihreä tarkoittaa runsaasti tilaa, keltainen alueen puolittaista täyttymistä ja punainen sen, että koko alue on täynnä.

Pysäköintialueita on viisi, joista kahdesta voi kävellä ravikeskukseen.

Pysäköintialueet, joista pääsee kävellen tapahtuma-alueelle:

P-Tulli, Pohjolantie 1 (pe-la-su)

P-Päivölä, Pohjan Akka 6 (pe-la-su)

Pysäköintialueet, joista bussikuljetus tapahtuma-alueelle:

P-Sedu, Suupohjantie 45 (pe-la-su)

P-Atria, Atriantie 1 (la-su)

P-Jouppi, Tiedekatu 5 (la-su)

Monien suurtapahtumien tapaan pysäköiminen on iso haaste hoidettavaksi. Sitä helpottaa Enterlot Oy:n tarjoama www.pre-parking.info –palvelu, jota testataan osana Into Seinäjoen Test it -tapahtumista buustia bisnekseen -projektia.

“Meitä kiinnostaa, huomataanko uudenlainen, ylisimppeli infopalvelu, miten ja milloin sitä käytetään ja miten se vaikuttaa etäparkkien hallintaan. Ylipäänsä on tarkoitus tehdä autolla saapuminen paikalle miellyttävämmäksi, vähentää edestakaisin ajelua Seinäjoella ja sen tuottamaa hiilijalanjälkeä ja ylipäänsä inhimillistä hämminkiä,” kommentoi Enterlotin toimitusjohtaja Kalle Toiskallio.

Miten www.pre-parking.info toimii?

Löydät pysäköinti opastuksen Kuninkuusravien nettisivuilta www.kuninkuusravit.fi kävijäinfo -kohdasta, klikkaat siellä linkkiä ja siinä se on: etäparkkien autopaikkasaatavuus yksinkertaisilla liikennevalosymboleilla: vihreä (tyhjää), keltainen (puolillaan), punainen (täynnä). Jos käytät palvelua kännykällä, sitä ei tarvitse montaa kertaa näppäillä, eikä erillistä sovellusta ei tarvitse ladata. Pysäköinnin infopalvelu näyttää vain ja ainoastaan Kuninkuusravien etäparkkien autopaikkasaatavuuden. Kaikki käytössä olevat etäparkit näkyvät kerralla. Kun olet valinnut mihin niistä ajat, etkä tunne Seinäjokea, syötä valitsemasi etäparkin katuosoite omaan navigaattoriisi. Tämä palvelu on käyttäjälle ilmainen.

“Toivomme, että myös paikalliset löytävät palvelun, jotta kunnan pysäköintivirhe- ja yksityisten alueiden valvontamaksuilta vältyttäisiin,” Jyri Saranpää Kuninkuusraveilta toivoo.

“Uskon, että pre-parking.info –palvelulle olisi kysyntää ympäri maailmaa erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, jonne saavutaan autoilla. Palvelu on helppo käyttää sekä autoilijalle että pysäköinnistä vastaavalle. Toivottavasti tapahtumakävijät löytävät palvelun ja saamme paljon palautetta palvelun kehittämiseksi,” kommentoi projektipäällikkö Johanna Rintamäki Into Seinäjoesta.

Yritysinnovaatiot kasvuun – testauspilotointimalli tapahtumissa -hankkeessa testataan yritysten uusia tuotteita ja palveluita Seinäjoen suurtapahtumissa. Hankkeen tuloksena syntyy uudenlainen innovaatioyhteistyömalli yritysten ja tapahtumien välille. Rahoitus: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).