Kuninkuusravit – Kuningatarkilpailussa jatketaan Hetviinan tahtiin

Kuningatarkilpailussa jatketaan Hetviinan tahtiin

Kuningatarkilpailun toinen osalähtö meni suosikkien tahdissa. Eilisen avausmatkan Seinäjoella voittanut Hetviina oli myös mailin matkalla paras. Antti Tupamäen valmentama ja ohjastama tamma kiri varmaan voittoon, ja valjakko pääsee ratkaisevalle 3100 metrin matkalle johdossa.

Hetviina sai hyvän juoksun parijonossa, ja kiri loppusuoralla ohi kärjessä juosseista Virin Camillasta ja Liisan Tulilinnusta. Eilisen kakkonen Aurotar kiri taas hienosti, ja nousi lähdössä kolmanneksi.

Seinäjoen Kuninkuusraveissa on nähty tammojen osalta kovia aikoja. Eilen Hetviina juoksi kautta aikojen toisiksi kovimman avausmatkan tuloksen kuningatarkilpailussa. Ja tänään Hetviinan voittoaika 22,7a / 1609 metriä on myös tamman uusi ennätys.

”Saatiin oikein hyvä juoksu, päästiin lähtemään 400 metriä ennen maalia kiriin. Lopussa oli ote koko ajan, mutta hevonen teki pieniä hapuiluja. Laukka ei ollut lähellä, mutta en halunnut riskeerata mitään”, Tupamäki kertoi lähdöstä.

Hetviina yöpyi kotitallillaan Petäjävedellä, ja kaikki sujui väliyön osalta hyvin.

”Tamma vaikutti ihan normaalilta kotiin tultaessa, ruoka rupesi maittamaan heti. Aamulla tamma oli oikein rauhallinen ja lunki”, Tupamäki totesi.

Viimeiselle osamatkalle Tupamäki lähtee omaan tammaansa luottaen, mutta tiukan vastuksen tunnistaen. Hetviina on voittanut molemmat osamatkat varmasti, mutta tamma ei ole tehnyt isoa eroa vastustajiinsa.

”Hyvät fiilikset, mutta neljän kärki on varmaan aika lailla tasassa. Vielä ei olla mitään voitettu. Se, jolla onnistuu juoksu kolmella tonnilla, on varmaan kokonaiskilpailun voittaja. Taktiikkaa en vielä osaa sanoa”, Tupamäki kommentoi ajatuksiaan ennen viimeistä 3100 metrin osamatkaa.

Hetviinan omistaja ja kasvattaja Christer Sandholm oli haltioissaan tammansa suorituksista Kuninkuusraveissa.

”Hurjan hyvältä näytti tamma. Lämmityskin oli jo ihan jäätävä”, Kirkkonummella asuva Sandholm ihasteli.

Hetviina johtaa kuningatarkilpailua 0,3 sekunnin erolla toisena olevaan Aurottareen, jota valmentaa Matti Koskinen. Kolmantena oleva Liisan Tulilintu on 0,6 ja neljäntenä oleva Virin Camilla 0,7 sekuntia Hetviinaa jäljessä kokonaiskilpailussa. Ravikuningattareksi seppelöidään se tamma, jolla on kokonaiskilpailussa paras aika.

Kuningatarkilpailun viimeinen osamatka ajetaan 3100 metrin matkalla. Lähtö kilpaillaan ravien 10. lähtönä noin kello 16.50. Lähtöradat ratkaisevalle matkalle valitaan noin kello 14.45.

Kuningatarkilpailun tulokset.