Kuninkuusravit – Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun ilmoittautuminen on päättynyt

Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun ilmoittautuminen on päättynyt

Kuningatarkilpailuun ilmoitettiin 17 tammaa ja kuninkuuskilpailuun 13 oriitta. Määrä on täysin sama kuin viime vuonna Forssan Kuninkuusraveissa.

Kuninkuusravien pääkilpailuihin pyrkivät hevoset ovat voineet kerätä kevään sekä kesän aikana pisteitä erityisistä Kohti Kuninkuusraveja -lähdöistä. Pistejärjestelmä on käytössä nyt toista vuotta. Sekä kuningatar- että kuninkuuskilpailuihin ilmoittautuneista hevosista kymmenen eniten pisteitä kerännyttä hevosta saa varman paikan pääkilpailuihin ja kahden viimeisen paikan kohtalon vahvistaa Kuninkuusravien päätoimikunta keskiviikkona 26.7.

Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujat julkistetaan keskiviikkona 26.7. klo 15 Kouvolan keskuspuistossa järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuus striimataan, joten sitä on mahdollista seurata myös verkossa. Tilaisuuden juontavat Lauri Hyvönen ja Nelly Korpikoski. Paikan päälle saapuu esittäytymään myös yksi pääkilpailuosallistuja.

Tänä vuonna voimaan astuu uusi sääntö lähtöratojen osalta. Aikaisempina vuosina etu- ja takarivin lähtöpaikat ensimmäiselle osamatkalle ovat määräytyneet hevosen ennätyksen mukaan. Tänä vuonna ensimmäiselle matkalle osallistujat valitsevat etu- tai takarivin lähtöpaikan Kuninkuusravien pisteytyksen perusteella. Pisteytyksen paras valitsee ensimmäisenä, haluaako ensimmäiselle matkalle etu- (radat 1–8) vai takarivin (radat 9–12) lähtöpaikan ja valinta etenee tästä pisteytyksen mukaan. Mailin matkalla lähtöradat ovat lähtöriveittäin käänteiset 2 100 metrin lähtöön verrattuna. Kahdella ensimmäisellä matkalla parhaan yhteenlasketun ajan saavuttanut valjakko valitsee viimeiselle 3 100 metrin matkalle lähtöratansa ensimmäisenä, ja valintajärjestys etenee tästä yhteisajan mukaisesti. Jos yhteenlaskettu aika on sama, valintajärjestys ratkaistaan arpomalla.

Lähtöradat etu- ja takariveihin arvotaan lauantaina 29.7. Arvonta näkyy TotoTV -lähetyksessä. Kuninkuusravit järjestetään Kouvolassa 4.–6. elokuuta.

Kuninkuuskilpailuun ilmoittautuneet

 1. Evartti
 2. H.V. Tuuri
 3. Parvelan Retu
 4. Caijus
 5. Hissun Feeniks
 6. Sheikki
 7. Herra Heinämies
 8. Kartier
 9. Vixeli
 10. Veeran Poika
 11. Enon Vilppi
 12. Uljas Suomalainen
 13. Vixen

Kuningatarkilpailuun ilmoittautuneet

 1. Lumi-Oosa
 2. Suven Sametti
 3. Hetviina
 4. Sirpsakka
 5. Lakan Leija
 6. Virin Varpu
 7. Hulluduunari
 8. Sanahelinä
 9. Luraus
 10. Vennelmon Varma
 11. Riksun Tähti
 12. Pirttilän Olga
 13. Tutun Impi
 14. Humu-Liisa
 15. M.A. Piste
 16. Naputus
 17. Varoitus