Kuninkuusravit – Kuningatar- ja Kuninkuuskilpailun ensimmäiset matkat juostu

Kuningatar- ja Kuninkuuskilpailun ensimmäiset matkat juostu

Forssan kuninkuus- ja kuningatarkilpailuiden ensimmäiset osamatkat kilpailtiin lauantaina. Kuningatarkilpailun nopein oli Hetviina ja kuninkuuskilpailussa maalilinjan ylitti ensimmäisenä Evartti. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen kaksi viimeistä osamatkaa kilpaillaan sunnuntaina. Ravikuninkaallisiksi kruunataan hevoset, joilla on kolmesta osalähdöstä nopein yhteisaika.

Hetviina Kuningatarkilpailun johtoon

Tammojen avausmatkalla voiton vei vakuuttavan esityksen päätteeksi Hetviina. Petäjäveden tamma on voittanut kuningatarkilpailun ensimmäisen matkan nyt kolmena vuonna peräkkäin.

Hetviinan ohjastustyöstä vastasi Iikka Nurmonen, jolle osamatkan voitto kuningatarkilpailussa oli uran ensimmäinen. Maaninkalaiselle Nurmoselle voitto kuningatarkilpailussa merkitsi paljon.

Evartti hallitsee jälleen

Myös oriiden puolella suosikit olivat vahvoilla, kun loppusuoran alussa toisistaan mittaa ottivat rinta rinnan EvarttiParvelan RetuH.V Tuuri ja Vixeli. Maalilinjalla kovin oli kuitenkin vielä hallitse ravikuningas Evartti, jonka ohjastuksesta vastasi tuttuun tapaan pihtiputaalainen Santtu Raitala.

 

Tilanne avausmatkan jälkeen

Uudet ravikuninkaalliset ratkeavat sunnuntaina iltapäivällä ja ensimmäisten osakilpailujen jälkeen tilanne on kummassakin vielä täysin auki, sillä erot loppuajoissa ovat kokonaiskilpailua ajatellen hyvin pienet. Päivä alkaa vauhdikkailla 1609 metrin ryhmäajoilla ja uudet kuninkaalliset ovat selvillä 3100 metrin maratonmatkojen jälkeen. Hevoset, joilla on kolmen lähdön jälkeen pienin yhteisaika, seppelöidään ravikuninkaallisiksi.