Kuninkuusravit – Kouvolan Kuninkuusraveissa järjestetään suomenhevosten huutokauppa

Kouvolan Kuninkuusraveissa järjestetään suomenhevosten huutokauppa

Jo perinteeksi muodostunut suomenhevosten huutokauppa on osa myös Kouvolan kuninkuusravien perjantaipäivän ohjelmaa. Huutokauppa järjestetään tänä kesänä kuninkuusravien yhteydessä jo kahdeksatta kertaa. Tänä vuonna myyntiin otetaan varsojen lisäksi myös kilpahevosia sekä siitostammoja.

Huutokauppa järjestetään perjantaina 4.8. Kouvolan kuninkaallisten iltapäiväravien jälkeen ja kaupanteko starttaa n. klo 18.00. Myyntiin otetaan 1-, 2- ja 3-vuotiaita suomenhevosvarsoja sekä myös siitostammoja ja kilpahevosia, jotka ovat rodultaan suomenhevosia.

Vuosien varrella huutokaupassa on ollut kaupan lukuisia tulevaisuuden menestyshevosia. Vuonna 2019 Lahdessa huutokaupassa nähtiin ennätyshintoja, kun myynnissä olleiden 19 varsan keskihinta kohosi peräti 8 700 euroon. Koronavuosien jälkeen kasvattajien ja hevosenomistajien innostus hevosten ilmoittamiseen on ollut hiukan laimeampaa, mutta Kouvolassa uskotaan vilkkaaseen kaupantekoon.

”Haluamme laajentaa myytävän olevien hevosten tarjontaa niin 1-vuotiaisiin varsoihin kuin myös siitostammoihin sekä jo valmiisiin kilpahevosiin. Kymenlaakso on vahvaa ja perinteikästä suomenhevosaluetta, ja uskomme, että myyntiin saadaan laadukkaita hevosia. Huutokauppa järjestetään perjantairavien yhteydessä, joihin odotetaan tuhansia katsojia. Paikalla on siis paljon potentiaalisia ostajia, mikä kannattaa huomioida”, Valkealan hevosystäväinseura ry:n toiminnanjohtaja Arto Hytönen vinkkaa varsojen ja hevosten myyjille.

Huutokaupassa myytävien varsojen päälle ei lisätä alv:tä, ellei myyjä itse ole alv-velvollinen. Tällaisista tapauksista tiedotetaan erikseen niin etukäteen kuin myös paikan päällä huutokauppatapahtumassa.

Varsojen (1-, 2- ja 3-vuotiaiden) sekä siitostammojen ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 28.6., jonka jälkeen myyntiin tulevista hevosista koostetaan tiedot kuninkuusravien nettisivuille. Kilpahevosten ilmoittautumisaika päättyy kaksi viikkoa ennen kuninkuusraveja, perjantaina 21.7. Myytävät hevoset tulee ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen viestinta@kouvolanravirata.com.

Huutokaupan säännöt sekä tarkemmat ilmoittautumisohjeet löydät, www.kuninkuusravit.fi/huutokauppa.