Kuninkuusravit – Kotiradan Ville Kalle voitti Pikkukunkun – ”Tässä on hyvät ainekset”

Kotiradan Ville Kalle voitti Pikkukunkun – ”Tässä on hyvät ainekset”

Varsakunkun heinäkuussa voittanut Ville Kalle voitti nyt kotiradallaan Seinäjoella 5-vuotiaiden Pikkukunkun. Lapualaisen Jouko Paavolan valmentamaa Ville Kallea hidasti tänäänkin lähdön aikana tullut laukka, mutta sinnikäs ori jaksoi jälleen kerran pitkän kirin ja puristi aivan maalitolpan kohdalla viimeisistä vastustajistaan ohi.

Ohjastustehtävistä on viime aikoina vastannut Ari Moilanen, jolle laukka ei tullut yllätyksenä, mutta ei toisaalta aiheuttanut suurta huoltakaan.

”Ei ollut tarkoitus tehdä mitään jännäksi, mutta meille tuli laukka sitten ihan yllättäen. Aika paljon annettiin sitten tasoitusta vielä tuolle kärkiporukalle. En ollut hirveän huolestunut, kun saatiin porukka kiinni. Lähdin ajamaan kolmatta, hevonen lähti vetämään tosi hyvin. Keulaporukka ajoi tähän keliin aika reipasta, varmasti se painoi niillä jaloissa. Tunsin, että meillä on vielä paljon varaa, että pystytään kiristämään lopussa vähän. Sen verran kiristettiin, mitä tänä päivänä tarvis”, Moilanen kertasi.

Moilanen on urallaan ohjastanut lukuisia huippusuomenhevosia, myös useita ravikuninkaallisia. Kokenut ohjastaja pitää myös Eija Kärkkäisen kasvattamaa Ville Kallea tulevana avoimen tason menestyjänä.

”Kyllä tästä varmasti tulee huippuhevonen, jos se saa terveenä edetä eteenpäin. Lähtönopeutta tulee varmasti iän myötä. Tässä on hyvät ainekset”, Moilanen kehui.

Janne Paavolan omistaa Ville Kallea valmentaa konkarivalmentaja Jouko Paavola. Tänään ori juoksi sateen piiskaamalla radalla tuloksen 25,3a/2100 metriä. Myös Paavolalle oriin mahdolliset laukat aiheuttavat hieman ylimääräistä jännitystä lähtöjen seuraamiseen.

”Vähän säikähdytti, että jaha. Mutta luotin siihen, että ajoivat aika reipasta ekan ringin, että Ville kun saa vaan moottorin pyörimään, niin kyllä se tulee. Koko ajan tarkasti katsoo, että pysyykö se ravilla. Luotin, että kyllä se puskee vielä viimeisen kymmenen metriä”, Paavola sanoi.

Valmentaja Paavola kertoi aloittaneensa ohjastamisen jo vuonna 1959, ja siitä lähtien hänellä on ollut hevosia koko ajan. Ville Kalle on kokeneen suomenhevosmiehen uran tähtihevonen.

”Kyllä se on paras, eihän tällaista toista tule”, Paavola totesi.

Pikkukunkun jännittävässä loppusuoran kamppailussa toiseksi kesti johtopaikalla ravannut Huisi Hemmo ja kolmanneksi kiri Kinderi. 5-vuotialla suomenhevosilla on elokuussa edessä vielä vuoden pääkilpailu Derby, jonka karsinnat ravataan 12. elokuuta Jyväskylässä.