Kuninkuusravit – Aprillia: Korona aiheuttaa muutoksia ravikilpailusääntöihin Kuninkuusraveissa

Aprillia: Korona aiheuttaa muutoksia ravikilpailusääntöihin Kuninkuusraveissa

Koronaepidemian vuoksi kaikkien on muutettava toimintatapojaan. Näin on myös raviurheilussa. Seuraavat muutokset säännöissä otetaan käyttöön Seinäjoen Kuninkuusraveissa.

Vaikka raviurheilu ei ole varsinainen kontaktilaji, on lajin luonteesta johtuen vaikea säilyttää 2 m turvaetäisyys kilpailijoiden välillä. Tästä syystä ravikilpailuissa otetaan käyttöön yleisurheilusta tuttu ratajuoksu. Kukin valjakko saa käyttöönsä radan, jota pitkin se juoksee koko kisan alusta loppuun. Radat erotetaan toisistaan kalkkiviivoin ja sulkunauhoin. Ratarikko aiheuttaa välittömästi valjakon hylkäämisen. Tasoitusajon mukaisesti takamatkalta lähtevät hevoset lähtevät matkaan takasuoralta, kun paalulta lähtevät lähetetään etusuoralta.  

“Elämme haastavia aikoja, ja sen mukaan on toimittava. Kuninkuusravienkin on uudistuttava”, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää sanoo.

Hevosenomistajia ja valmentajia kehotetaan noutamaan uudistettu sääntöohjekirja ravikeskuksen toimiston ovelta 1.4. klo 12. Halukkaat voivat jäädä ratatalkoisiin merkitsemään ratoja. Omat kalkit mukaan!