Kuninkuusravit – Kolmannessa kuninkuusravirankingissa Hetviina ja H.V. Tuuri kärjessä

Kolmannessa kuninkuusravirankingissa Hetviina ja H.V. Tuuri kärjessä

Toinen kuninkuusraviranking pitää kärjen muuttumattomana. Ranking julkaistaan tänä vuonna neljänä keskiviikkona; 5.5., 2.6., 30.6. sekä 14.7. Rankingissa raatilaiset pisteyttävät mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta siten, että listan ensimmäinen saa 12 pistettä ja viimeinen yhden pisteen. Sijoitus rankingissa määräytyy hevosen saamien yhteispisteiden mukaan. Kuninkuusravirankingin asiantuntijaraadin muodostavat tänä vuonna Harri Lind, Sari Juntunen, Paavo Eloniemi, Tommi Ala-Nikkola ja Kaisa Tupamäki-Kukkamo. Kuninkuusraviranking on puhtaasti spekulatiivinen eikä sido valintoja tekevää päätoimikuntaa.

Seinäjoen Kuninkuusraveihin on aikaa enää vajaat viisi viikkoa. Lähenevät Kuninkuusravit huomaa myös kuninkuusravirankingin pistetilanteen tiivistymisestä.

Oriiden puolella H.V. Tuuri on esittänyt viime aikoina huikeita suorituksia kamppaillessaan norjalaista huippukylmäveristä Ood Heraklesia vastaan Solvallan Elitkampenissa sekä Härmän Nordic Kingissä. Huimien suoritustensa ansiosta H.V. Tuuri on napannut Lissun Eerikiltä rankingin ykkössijan 57 pisteellä eli jääden kolme pistettä vajaaksi täydestä 60 pisteestä. Lissun Eerikki on rankingin toisella tilalla 55 pisteellä.

Raadin jäsen Kaisa Tupamäki-Kukkamo pohtii rankingin järjestystä seuraavasti:

”Lissun Eerikin viimeisin startti pilaantui lähtölaukkaan. Kokonaisuutena silti vielä vahvin kuningasehdokas, mutta H.V. Tuuri on ansaitusti rankingin ykkönen. Härmän juhannusraveissa Parvelan Retu näytti Suomen ennätys ajalla että myös 3100m sopii sille. Lisäksi Evartti ja Camri ovat esittäneet vahvaa nousukuntoa, viimeisistä paikoista on tiukkaa”

Tammojen puolella Hetviina pitää edelleen kärkisijaa maksimipistein, kuten kaikissa tänä vuonna ilmestyneissä rankingeissa. Edelliseen rankingiin nähden myös kaksi seuraavaa sijaa ovat pysyneet muuttumattomina kun Liisan Tulilintu pitää toista sijaa ja Ciiran Tähti kolmatta.

”Hetviina on selkeä tammalähtöjen hallitsija ja iso ennakkosuosikki kuningattareksi. Nuoret Ciiran Tähti ja Suven Sametti ovat osoittaneet avoimissa tammalähdöissä, että ovat valmiita kuningattareksi jo tänä vuonna. Viime vuonna varahevoseksi jäänyt Sokru on esittänyt vahvaa nousukuntoa. Loppu on tasaista ja viimeisistä paikoista käydään varmasti kovaa kilpailua, kun lähdöt menevät sopivasti ristiin.”

Kuninkuusravit juostaan Seinäjoella 30.7.-1.8.2021. Hevosten ilmoittautuminen kuningatar- ja kuninkuuskilpaan päättyy maanantaina 19.7. ja kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 21.7.