Kuninkuusravit – Kohti Kuninkuusraveja -pistejahdin maalisuora häämöttää

Kohti Kuninkuusraveja -pistejahdin maalisuora häämöttää

Vuonna 2022 pääkilpailuun mukaan pääsevien hevosten valinta pohjautuu ensimmäistä kertaa Kohti Kuninkuusraveja -pisteytykseen, jossa hevoset keräävät pääkilpailupaikkaan oikeuttavia kuninkuusravipisteitä erikseen valituista lähdöistä. Kuninkuusravit lähestyvät kovaa vauhtia ja niin lähestyy myös loppusuora pisteiden keräämisen osalta.

MITEN PAIKAT PÄÄKILPAILUUN JAETAAN?

Edellisen vuoden kokonaiskilpailun kolme parasta saavat sijoituksistaan lisäpisteitä tämän vuoden kilpailuun. Kohti Kuninkuusraveja -lähdöissä pisteitä jaetaan vain hevosille, joilla on oikeus osallistua pääkilpailuun.

 

Kuninkuus- sekä kuningatarkilpailuun ilmoittautuneista hevosista kymmenen eniten pisteitä kerännyttä varmistaa suoran paikan pääkilpailuun. Sijoille 11 ja 12 päätoimikunnalla säilyy mahdollisuus nostaa hevonen, jolla on vähemmän pisteitä. Nostoihin tulee olla erityisen vahva perustelu.

 

Hevoset ilmoitetaan kilpailuun perinteisen käytännön mukaisesti ja päätoimikunta vahvistaa osallistujat Kuninkuusraveja edeltävänä keskiviikkona. 

PISTEJAHDIN LOPPUKIRI

Kohti Kuninkuusraveja -pisteiden keruu alkoi jo kevättalvella ja on jatkunut kiivaana koko kevään ja alkukesän. Kesäkuun alusta alkaen pistelaskuissa on otettu huomioon hevosten mahdollinen nousukunto, kun pisteet ovat saaneet lisäkertoimen 1,5. Kohti Kuninkuusraveja pisteitä on tähän mennessä kerännyt yhteensä peräti 94 oritta ja tammaa.

 

Taistelu pääkilpailupaikoista käy kuumimmillaan, sillä Kohti Kuninkuusraveja -pistelähtöjä on jäljellä enää muutamia. Seuraavan kerran suomenhevosten huiput kirmaavat pisteiden perään juhannuksena Nordic King raveissa.