Kuninkuusravit – Jyväskylän kaupunki Kuninkuusravien pääyhteistyökumppani

Jyväskylän kaupunki Kuninkuusravien pääyhteistyökumppani

148 000 asukkaan Jyväskylä on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki ja maakunnan kaupallinen keskus. Jyväskylä tunnetaan vilkkaana opiskelijakaupunkina, Suomen liikuntapääkaupunkina sekä monenlaisten tapahtumien pitopaikkana. Jyväskylän kaupunki on yksi Killerin Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlavuoden pääyhteistyökumppaneista. Kaupungin aktiivinen rooli Kuninkuusravien järjestelyissä antaa mahdollisuuksia puolin ja toisin.

Superisti hevosvoimaa

Jyväskylän seutu on yksi Suomen merkittävimmistä hevosurheilualueista, ja Keski-Suomella on vahvat perinteet suomalaisen raviurheilun huipulla. Osin tämän ansiosta Jyväskylässä vietetään tänä vuonna Hevosvoimien superviikkoa, kun Kuninkuusravit ja MM-ralli järjestetään peräkkäisinä viikonloppuina.

”On hienoa olla isäntäkaupunkina kahdelle näin merkittävälle suurtapahtumalle samana kesänä”, Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Emmi Palokangas iloitsee.

Jyväskylällä on vahva sivistyskaupungin maine, joka kumpuaa 1800-luvulta ensimmäisten suomenkielisten oppilaitosten historiasta. Jyväskylä on koti Minna Canthin maailmaa muuttaneille ajatuksille ja Alvar Aallon modernille suunnittelutyölle. Nykyään Jyväskylä on ainutlaatuinen liikunnan ja huippu-urheilun koulutus- ja tutkimuskaupunki, joka säteilee hyvinvointia suomalaisten hyväksi.

Jyväskylässä asuvia ja vierailevia hemmotellaan vilkkaalla kulttuurielämällä ja lukuisilla tapahtumilla ympäri vuoden. Kaupungissa yhdistyvät harvinaisella tavalla kaupungin syke ja luonnonläheisyys. Vilkkaassa ydinkeskustassakin olet vain askeleen päässä luonnosta, liikuntamahdollisuuksista ja elämyksellisestä satamasta.

Jyväskylä on paitsi suosittu opiskelukaupunki, myös houkutteleva muuttovaihtoehto ja alusta rohkeille ideoille. Osaava ja koulutettu työvoima sekä innovatiiviset yritykset ovat kaupungin ylpeydenaiheita.

Tapahtumakaupunki Jyväskylän kanssa on jo tähän saakka ollut sujuvaa yhteistyötä ja kaupungissa ymmärretään laajasti Kuninkuusravien mittakaava ja merkitys. Sekä virkamies- että luottamushenkilötasolta on tullut arvokasta tukea 100-vuotisjuhlakuninkuusravien järjestelyihin”, summaa Keski-Suomen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi.

Maisemakuva Jyväskylän kaupungista.

Kuva: Kalevi Korhonen