Kuninkuusravit – Jalostuspäivät Jokimaalla 21.-22.3.

Jalostuspäivät Jokimaalla 21.-22.3.

Jokimaan raviradalla uppoudutaan tänään ja huomenna syvälle suomalaiseen hevoskasvatukseen, kun perinteiset Jalostuspäivät pyörähtävät käyntiin.

Jalostuspäivät ovat suomalaisen ravihevoskasvatuksen suurin tapahtuma, jotka järjestetään vuosittain keväällä samalla paikkakunnalla kuin Kuninkuusravit.

Järjestelyjen yhteydellä on pitkät perinteet, sillä Kuninkuusravit perustettiin aikanaan jalostuksen tarpeisiin. Tarkoitus oli seuloa esiin rodun parhaat juoksijat. Saman syyn takia Kuninkuusravit on tänä päivänäkin avoin vain kantakirjatuille oriille ja tammoille.

Jalostuspäivien ohjelmaan voi tutustua täällä: http://www.hippos.fi/jalostus_ja_nayttelyt/yleista_jalostuksesta/jalostuspaivat_2019

Jalostuspäivien ohjelmaa oriparaatiin asti voi seurata myös etänä. Ohjeet ja hinnat löytyvät täältä: http://www.hippos.fi/jalostus_ja_nayttelyt/yleista_jalostuksesta/ajankohtaista_-_jalostus/voit_seurata_jalostuspaivien_esityksia_verkon_kautta_suorana_lahetyksena!.20486.news

Ensimmäiset Kuninkuusravit ravattiin Lahden vanhalla raviradalla 95 vuotta sitten. Nykyään kilpailu kiertää vuosittain ympäri Suomea. Tänä vuonna valtakunnan suurin ravitapahtuma palaa synnyinsijoilleen, kun Lahti isännöi Kuninkuusraveja elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Paikalle odotetaan yli 50.000 katsojaa. Kilpailuissa on vahva paikallinen väri, sillä hallitseva ravikuningas on orimattilalainen Costello.

Kuvateksti: Esa Holopainen ja Viktor Kärppä tähyävät Kuninkuusraveihin. Lahjakas Viktor Kärppä Hollolasta tulee Jalostuspäiville kantakirjattavaksi.