Kuninkuusravit – HANNA-KAISA KÄRKKÄINEN JA ATO JUHLIVAT ENSIMMÄISTÄ MONTÉN SUOMEN MESTARUUTTAAN

HANNA-KAISA KÄRKKÄINEN JA ATO JUHLIVAT ENSIMMÄISTÄ MONTÉN SUOMEN MESTARUUTTAAN

Kuninkuusravien lauantaihin kuuluva suomenhevosten montén Suomen mestaruus juostiin Jokimaalla ravien toisena lähtönä. Mestaruutta pääsivät juhlimaan lajiin tänä vuonna erikoistuneet Hanna-Kaisa Kärkkäinen ja Ato. Suomen mestaruus oli sekä Kärkkäiselle että hevoselle uran ensimmäinen.

Edelliskaudella kärrylähdöissä voitoitta jäänyt Ato on löytänyt tänä vuonna oman lajinsa montésta eli raviratsastuksesta. Kärkkäisen valmennukseen maaliskuussa siirtynyt 12-vuotias ruuna voitti kolme montén SM-karsintaa ja lähti yhtenä suosikeista myös finaaliin.

Juoksupaikkoja haettiin koko matkan ajan, ja Atokin ravasi vuorotellen parijonossa ja kolmannella. Ruuna jaksoi kiertää sinnikkäästi, ja loppusuoralla Kärkkäinen sai keskittyä tuulettamaan mestaruutta. 7500 euron arvoinen voitto tuli ajalla 28,5m / 2160 metriä.

”Tämä on ihan huikeata, Ato oli vain tänään lähdön paras hevonen. Ennen kuin se tuli kotitalliini Juvalle, hoidin ja ratsastin sitä omistaja Leif Hedmanin luona. Kotona se saa olla paljon omissa oloissaan ponin kanssa tarhassa”, Kärkkäinen kertoi omalaatuiseksi kuvailemastaan Atosta.

Kärkkäinen on innostunut montéen aikuisena. Ensimmäisen lähtönsä hän ratsasti 23-vuotiaana, ja starttimäärät alkoivat kasvaa viime kaudella.

”Teen tätä ihan harrastajatasolla, sen minkä päivätyöltäni ehdin. Minulla on kaksi hevosta ja poni. Toimin myös sivutoimisesti hevoshierojana ja teen huippukylmähoitoja”, Kärkkäinen kertoi.

Aton omistaa rantasalmelainen Leif Hedman. ”Yhdessä päätimme, että Hanna-Kaisa alkaa valmentaa Atoa. Eikä päivääkään ole tarvinnut sitä katua”, Hedman hehkutti.

Toiseksi lähdössä kiri Veera Vekolan ohjastama Tohari, ja kolmanneksi piti keulapaikalla juossut Liisa Nummen ohjastama Voitto-Aatos.

Vapaasti käytettäviä kuvia