Kuninkuusravit – Ensimmäinen Kuninkuusraviranking on täällä! Etunenässä tällä hetkellä Hetviina ja Evartti

Ensimmäinen Kuninkuusraviranking on täällä! Etunenässä tällä hetkellä Hetviina ja Evartti

Kuninkuusravirankingin laatijoilla ei ole ollut helppo urakka järjestää ravikuninkaalliskandidaatteja paremmuusjärjestykseen. Poikkeuksellisen kevään ja kesän vuoksi suomenhevosilla on ollut vasta vähän näytön paikkoja.

Rankingin pohtimistaan avaa viisihenkisen raadin jäsen Paavo Eloniemi näin:

”Oriiden puolella kysymyksenä on, millaisessa kunnossa on Välähdys. Sama kysymysmerkki on hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus. Välkyn Tuisku ja Evartti osoittivat mainiota kuntoaan juhannuksena Härmässä ja samaan kategoriaan voidaan lukea myös Joriini, jolle ei Power Parkin lyhyt matka ollut mitenkään eduksi. Kovari on listalla kokeneiden kunkkarikävijöiden joukossa, sillä se näytti viimeisissä starteissaan vahvaa nousukuntoa.

Tammojen puolella järjestäminen oli vähäsen helpompaa, sillä kärkikuusikko erottuu muista. Hetviina on tällä hetkellä selkeä ennakkosuosikki kaikkien rankingin laatijoiden mukaan.

 

Paavo Eloniemi:

”Juhannusviikonloppu Härmän Power Parkissa maililla esiin nousi uusia tammoja, mutta nähtäväksi jää, onko niistä haastavaan kuningatarkisaan. Tutun Impi oli kuitenkin juhannuksena pitkän matkan hevosena yllättävän hyvä. Viime vuoden kuningatarkisan kakkonen Sävel-Taika puolestaan vaikuttaa olevan nyt paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. Rankingiin nostettu Poikolan Neito on pystyvä, mutta koronatauon jälkeen kilpaillut vasta vähän ja on siksi arvoitus.”

Kuninkuusraviranking julkaistaan tänä vuonna kahdesti, tiistaina 23.6. ja tiistaina 14.7. Rankingissa raatilaiset pisteyttävät mielestään 12 parasta tammaa ja oritta siten, että listan ensimmäinen saa 12 pistettä ja viimeinen yhden pisteen. Sijoitus rankingissa määräytyy hevosen saamien yhteispisteiden mukaan. Kuninkuusravirankingin asiantuntijaraadin muodostavat vuonna 2020 Bella Varjonen, Matti Rasku, Juha Puhtimäki, Paavo Eloniemi ja Elina Hirvonen. Kuninkuusraviranking on puhtaasti spekulatiivinen eikä sido valintoja tekevää päätoimikuntaa.