Kuninkuusravit – Call center Sirpa löytää Kunkkarivieraalle majapaikan

Call center Sirpa löytää Kunkkarivieraalle majapaikan

Sirpa Heikkilä työskentelee Seinäjoen Kuninkuusravien Call Centerinä. Sama suomeksi on tietenkin puhelinkeskus, mutta titteli ei kerro kaikkea. Sirpa Heikkilän työmaana on vastata puheluihin, joissa Kuninkuusravivieras etsii majoitusta. Call centerillä on paras tuntuma vapaista majoituspaikasta Seinäjoella, ympäryskunnissa ja kauempana maakunnassa. Sirpa Heikkilän mukaan majoitusta etsivällä on vielä hyvin mahdollisuuksia löytää kaipaamansa, vaikka toki aivan kävelymatkan päästä ei enää kortteeria saa.

”Seinäjoen kaupunkialueen majoitukset on varattu aikoja sitten. Monet kuninkuusravivieraat kiertävät Kuninkuusravit joka vuosi, pidettiin ne missä tahansa. He osaavat olla hyvissä ajoin asialla ja varaavat reissunsa jo edellisvuonna. Mutta ei maakunnassa eioota tarvitse myydä vieläkään. Erityisesti 25 – 60 kilometrin säteellä ravikeskuksesta on vielä hyvin tarjontaa. Aivan hiljattain löysin majoituksen peräti 50 ihmisen ryhmälle, kun eräälle majoituksen tarjoajalle oli tullut peruutus. Majoitus heille löytyi Lapualta, eli aivan tästä vierestä.”

Sirpa Heikkilä kääntää kaikki kivet, jotta halukkaille löytyisi mieluisa majoituspaikka. Hän kirjaa vihreään muistivihkoonsa kaikkien soittajien yhteystiedot ja tarpeet ja alkaa sitten selvittää sopivaa kohdetta. Hän tietää, että reissu Kuninkuusraveihin on monelle kesän kohokohta. Viimeisin tiedustelu tuli eri puolilla maata asuvalta neljän miehen kaveriporukalta. Miesten kesäperinne on tavata aina Kuninkuusraveissa. He ovat kokoontuneet Kuninkuusraveihin joka vuosi vuodesta 1976 lähtien!

Call center ei tee varsinaisia majoitusvarauksia, vaan vinkkaa soittajille sopivista kohteista soittajan tarpeiden mukaan

”Yleisimmät kysymykset ovat: Onhan siellä aamupala, sauna ja bussikyyti tapahtumaan?”

Bussikyyti onkin tärkeä juttu heille, jotka majoittuvat maakunnassa. Ravibusseja järjestävät erilaiset tahot.

”Hevosystäväinseurat ovat aktiivisimpia. Niillä on usein bussikyyti kaikille tapahtumapäiville. Mikäpä sen helpompaa Kuninkuusraveihin tulevalle onkaan kuin hypätä bussin kyytiin.”

Seinäjoen Kuninkuusravit toivoo, että kaikki yhdistykset, kyläseurat ja muut toimijat ilmoittaisivat mahdollisista tilausbussikyydeistään Call centerille numeroon 0400 606 989 (ma – pe 9 – 12) tai sähköpostiosoitteeseen sirpa.heikkila@seinajoenravit.net. Matkanjärjestäjien yhteystiedot julkaistaan Kuninkuusravien internetsivuilla.

– Maakunnassa on valtavasti aivan ihania majoituspalveluita, jotka ilomielin ottaisivat Kuninkuusravivieraita vastaan. Kyytipuoli on kuitenkin ratkaisevan tärkeä, Sirpa Heikkilä sanoo.

Myös kotimajoituksista voi ilmoittaa Call centerille. Moni on harmitellut Heikkilälle, että esimerkiksi Airbnb:n kautta ei ole Seinäjoella montaakaan asuntoa vielä ilmoitettuna.

”Minä pidän Kuninkuusravivieraita fiksuna porukkana, jolle kyllä uskaltaa kotinsa vuokrata. Usein tulijat ovat pariskuntia tai vaikka perheitä.”

Seinäjoen keskustasta on hyvät linja-autoyhteydet tapahtuma-alueelle. Keskustasta matkan taittaa hyvin myös kävellen.

Sirpa Heikkilän ääni saattaa tuntua monesta soittajasta tutulta, ja kasvot viimeistään. Heikkilä onkin ahkeroinut Seinäjoen ravien sisäänkirjoituksessa yli kolmekymmentä vuotta.

”Aloitin vuonna 1989, kun Seinäjoella oli Kuninkuusravit. Vielä ainakaan ei kyllästytä.”

Sirpa Heikkilä itse on kokenut Kuninkuusravikävijä.

”Kuljen Lakeuden ravinaisten reissuilla. He varaavat matkat ja liput ja itse ei tarvitse kuin hypätä bussiin.”