Kuninkuusravit – Virittäydy tunnelmaan lauantaina ja sunnuntaina Ylen kanavilla!

Virittäydy tunnelmaan lauantaina ja sunnuntaina Ylen kanavilla!

Raviurheilua nähdään Ylen kanavilla myös Kuninkuusravien aikaan, kun Kavionjälkiä-ohjelma esittää ”Kunkkarien” parhaita paloja sekä lauantaina että sunnuntaina.

Tänä vuonna Kavionjälkiä-ohjelmassa on tutustuttu tallien arkeen koronan keskellä, jännitetty Suur-Hollola -viikonlopun tapahtumia sekä kannustettu Elitloppet-suurkilpailun suomalaishevosia. Kuninkuusraveissa taas katseet kääntyvät sinivalkoisiin suomenhevosiin.

”Kun kyseessä on ravikesän kohokohta, niin on tietysti hienoa tarjota kaksipäiväinen Kavionjälkiä-ohjelma jokaisen suomalaisen kotisohville. Lauantain puolituntisessa luodaan asetelmat koko viikonlopulle ja sunnuntaina kuningatar- ja kuninkuuskisan ratkaisut nähdään suorana lähetyksenä”, Kavionjälkiä-ohjelman tuottaja Lasse Sipilä Yle Urheilusta kommentoi.

Lauantaina 1.8. lähetys alkaa kello 17.00 ja sunnuntaina kello 16.30. Molempina päivinä Kavionjälkiä-ohjelmassa tutustutaan kuninkuusravihevosiin ja niiden taustajoukkoihin sekä jännitetään pääkilpailuiden huippusuorituksia. Kuninkuusravien pääkilpailut huipentuvat perinteisesti 3100 metrin ryhmäajoihin, jotka näkyvät sunnuntain ohjelmassa suorana. Sunnuntain tunnin mittainen lähetys pitää sisällään myös päivän alkupuolella ajetut mailin matkat sekä nuorten suomenhevosten Pikkukunkku-lähdön.

Kavionjälkiä-ohjelman juontaa tuttuun tapaan Sara Perttunen ja asiantuntijana toimii Jari Haanniemi.

Perttuselle Kuninkuusravit symboloivat suuria tunteita ja raviurheilua parhaimmillaan. Perttusen omistama Saran Salama juhli ravikuninkuutta vuosina 2006-2008.

”Toisin kun monissa muissa ravikilpailuissa, Kuninkuusraveissa on ikään kuin kolminkertainen jännitys. Kolme osamatkaa luo sen tilanteen, että voittajaa saa jännittää aivan viimeisille metreille asti. Muistan vielä sen päätösmatkaa edeltäneen hiljaisuuden yleisössä. Vaikka olisi kuinka hyvät asetelmat ennen sitä, mutta kun viimeinen loppusuora alkaa, niin mitä vain voi tapahtua. Kunkkarit on tunteiden vuoristorataa, ja se tekee tapahtumasta minusta niin mainion”, Sara Perttunen kommentoi.

Seinäjoen Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna poikkeusjärjestelyin ja raveihin myytiin vain 1000 pääsylippua per päivä. Suurena yleisötapahtumana tunnettu ravijuhla levittäytyy kuitenkin ympäri Suomea kisakatsomoiden avulla. Lukuisat raviradat järjestävät etäkatsomoita ravikansalle, tutustu eri paikkakuntien tarjontaan täältä.

Ravit näkyvät Ylellä myös Kuninkuusravien jälkeen. Marraskuussa Vermossa järjestettävä Kavioliiga Grand Prix esitetään suorana Kavionjälkiä-lähetyksessä.

Kavionjälkiä-ohjelman Kuninkuusravi-jaksot Yle TV2 -kanavalla sekä Yle Areenassa 1.-2.8.2020. Lauantain lähetys nähdään kello 17-17.30 ja sunnuntain kello 16.30-17.30. Ohjelmien tallenteet ovat nähtävissä jälkikäteen Yle Areenasta. Ennen Kuninkuusraveja, käy tutustumassa edellisiin jaksoihin!