Tittelit jaetaan myös tänä kesänä Seinäjoella

Kevät on ollut erikoista aikaa, myös Kuninkuusravien järjestelyjen osalta. Kilpailun järjestämisestä tai siirtämisestä on tehty erilaisia kaavailuja pitkin kevättä. Toukokuun lopussa Suomen Hippos päätti, että Ravikuningas ja -kuningatar seppelöidään myös tänä vuonna, poikkeusoloissa ilman yleisöä. Kuninkuusravititteleistä ajetaan alkuperäisen aikataulun mukaan 31.7. – 2.8.2020 Seinäjoella.

Kovatasoinen ravikilpailu, alan lippulaiva, saadaan siis järjestää koronapandemian ajan hengen mukaisesti digiversiona, sillä kesän 2020 tapahtuma on järjestettävä ilman läsnä olevaa yleisöä. Useat tv-kanavat ja netti-tv:t välittävät tapahtumia Seinäjoelta. Kyse ei siis ole perinteisen muotoisesta kansanjuhlasta. Samaan tapaan on toimittu muidenkin suurten kisojen kohdalla. Esimerkiksi Ruotsin Elitloppet järjestetään ilman yleisöä. Tämä on hieno asia kilpailijoiden ja suomenhevosrodun kannalta. Perinteikäs kilpailu ei jää pois ohjelmasta tänä voimia kysyvänä aikanakaan.

Poikkeustilanteen vuoksi Seinäjoki saa järjestää Kuninkuusravit myös vuonna 2021. Silloin juhlitaan Kuninkuusraveja yhdessä, suurin joukoin. Silloin otamme takaisin kaiken sen tunnelman ja yhteishengen, minkä tänä kesänä menetämme. Kesästä 2021 odotamme kaikkien aikojen tapahtumakesää. Kuninkuusravien ajankohta on 30.7. – 1.8.2021. Ticketmaster.fi:n sivuilla käy lipunmyynti vuoden 2021 tapahtumaan, aiemmin ostetut liput ovat sellaisenaan voimassa ensi vuonna.

Forssan Kuninkuusravit järjestetään vuonna 2022.

Suomen Hippos on esittänyt yllä mainittua järjestelyä Hippoksen valtuuskunnalle, joka sinetöi päätöksen kokouksessaan 24. kesäkuuta.