Saapuminen Vermoon

 

Tämän vuoden Kuninkuusraveihin Vermoon saavut ehdottomasti helpoiten junalla. Toki voit saapua myös autolla, bussilla, tai vaikkapa pyörällä. Alla ohjeistusta kaikkeen liikkumisen ja alta löydät myös ohjeet edullisen ja toki myös järkevän HSL:n eli Helsingin seudun liikenteen lipun ostoon.

Tervetuloa Kuninkuusraveihin Vermoon!

Pysäköintialueet

Kuninkuusraveihin omalla autolla saapuvat: Pysäköintialueilta on 0,7-1,3 km kävelymatka tai vaihtoehtona on ottaa nonstop -bussiyhteys raviradalle. Pysäköinti tapahtuu Perkkaan alueen toimistojen pysäköintipaikoilla. Alueilla on tilaa myös korkeille ajoneuvoille. Pysäköinti maksaa 10 euroa / auto / vuorokausi. Pysäköintialueilla käy vain käteinen raha! 

Viitoitus pysäköintialueille alkaa Kehä I:ltä sekä Turunväylältä. Navigaattoriosoitteet, joista eteenpäin seurataan parkkipaikkojen opastusta, Kehä I pohjoisesta saapuvat - Perkkaantie 1, 02600 ja muista suunnista saapuvat - Itsehallintotie 1, 02600 Espoo. 

Perjantaina 4.8. yksityisautot voivat pysäköidä kaukoliikenteen bussien pysäköintialueella klo 9-23.30. Lauantaina ja sunnuntaina pysäköinti Perkkaan alueella on avoinna klo 8-20.

Nonstop-bussi lauantaina ja sunnuntaina

Pysäköintialueiden, Leppävaaran aseman, kauppakeskus Sellon ja Raviradan vieritse kulkee tapahtuman ajan nonstop-bussi 5…15 minuutin välein, bussimatka kestää paikasta riippuen 5…20 minuuttia. Pysäköintialueelta on 50-500 m matka bussipysäkeille. Bussi kulkee lauantaina ja sunnuntaina välillä 8-20.

klo 8 - 10 Nonstop-reitillä 2 bussia
klo 10 - 11 Nonstop-reitillä 3 bussia
klo 11 - 13 Nonstop-reitillä 6 bussia
klo 13 - 17 Nonstop-reitillä 4 bussia
klo 17 - 19 Nonstop-reitillä 8 bussia
klo 19 - 20 Nonstop-reitillä 2 bussia

Invapysäköinti

Vammaisen pysäköintiluvan omaaville on pysäköintialue noin 100 metrin etäisyydellä tapahtumaportista. Navigaattoriosoite Takkatie 36, 00370 Helsinki. Jos saavutte muulla kuin omalla autolla, niin ottakaa henkilökohtainen vammaisen pysäköintilupa mukaan.

Polkupyörät

Pääportin välittömässä läheisyydessä on polkupyörien pysäköintialue. 

Saattoliikenne

Saattoliikenteen ravirataa lähin jättö- ja odotuspaikka on osoitteessa Tarvonsalmenkatu 4, 02600 Espoo. Saattopaikalta on noin 0,5 km kävelymatka raviradalle.

Taksit

Taksiasema sijaitsee noin 200 m pääportilta. Tilaustaksien pysäköinti- ja odotusalue on tilausbussien pysäköintialueen yhteydessä.

Tilausbussit

Tilausbussien pysäköintialue sijaitsee noin 300 m pääportilta. Opastus alueelle alkaa osoitteen Perkkaantie 5, 02600 Espoo -kohdalta.

KUNINKUUSRAVEIHIN JOUKKOLIIKENTEELLÄ

Edulliset HSL-liput nyt myynnissä!

Ravivieraille räätälöity alennushintainen joukkoliikennelippu perjantaille 4.8. maksaa 8,10 € ja viikonlopun 5.–6.8. lippu 11,30 €. Lippu on voimassa siihen merkittynä päivänä Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla HSL:n lähijunissa, raitiovaunuissa, metrossa sekä bussilinjalla 550. Lippu ei kelpaa muissa busseissa. Lippu on voimassa aamuliikenteen alusta yöliikenteen loppuun asti, eli voit tehdä rajoittamattoman määrän matkoja tuona aikana. Lippua ei tarvitse leimata, mutta se pidetään mukana matkan ajan ja esitetään pyydettäessä. Edullisen HSL:n lipun voit ostaa Lippu.fi –verkkokaupasta samalla, kun hankit Kuninkuusravien liput. Osta liput täältä.

Muita lippuvaihtoehtoja joukkoliikenteeseen

Muita joukkoliikennelippuja voi ostaa ennakkoon HSL:n verkkokaupasta tai muista myyntipisteistä. Paikan päältä lippuja saa raitiovaunujen ja bussien kuljettajilta, lipunmyyntiautomaateista tai HSL:n myyntipisteistä kuten R-kioskeista. Junaan tai metroon on hankittava lippu ennen matkaa.

Hyvä vaihtoehto on myös HSL:n Mobiililippu -sovellus, jolla voi ostaa kätevästi kertalipun kännykkään. Sovelluksen voi ladata maksutta puhelimeen kaikista sovelluskaupoista. Lipun voit maksaa Visa tai Mastercard-maksukortilla (debit tai credit) tai puhelinlaskulla.

Helsingin suunnalta tai Vantaalta lentoasemalta Vermoon (Espooseen) saapuva tarvitsee seutulipun.

Lisätietoa lipuista www.hsl.fi/liput-ja-hinnat

Saapuminen junalla Vermoon

Leppävaaran juna-asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä Vermon raviradasta. Lähijunat A, E, L ja U pysähtyvät Leppävaarassa. Leppävaaran asemalta on myös järjestetty bussikuljetus tapahtumapaikalle (non stop -bussit kulkevat la ja su klo 8-20I). Bussi 550 (Itäkeskus – Oulunkylä – Huopalahti – Leppävaara – Westendinasema) tuo aivan tapahtumapaikan tuntumaan 10–15 minuutin vuorovälillä. Lähin pysäkki on nimeltään ”Vermo”. 

HSL:n uudistunut reittiopas kertoo joukkoliikenteen reitit ja aikataulut. Lisää www.reittiopas.fi älypuhelimesi tai älylaitteesi kotivalikkoon ja käytä sitä kuin sovellusta. Kun sallit paikannuksen, näet reittioppaasta näppärästi läheltäsi lähtevät joukkoliikennevälineet ja niiden reitit ja aikataulut.

Junaliikenteeseen on lauantaina ja sunnuntaina lisätty vuoroja ja lisävaunuja palvelemaan Kuninkuusraveihin matkaajia ja sieltä poistuvia. Sunnuntaiaamuna ajetaan kaksi ylimääräistä A-junaa, joiden lähtöajat Helsingistä ovat 9:56 ja 10:26 (saapuvat Leppävaaraan 10:13 ja 10:43). Lauantaina ajetaan tapahtuman päättyessä yksi ylimääräinen A-juna, joka lähtee Leppävaarasta raiteelta 3 noin kello 18:28. Sunnuntaina ajetaan kaksi ylimääräistä junaa, jotka lähtevät Leppävaarasta raiteelta 3 noin kello 17:28 ja 17:58.

 Saapuminen iltajuhlaan Helsingin jäähallille

Helsingin jäähallille pääset esimerkiksi raitiovaunuilla 4 ja 10. Viimeinen vuoro keskustaan päin kulkee n. klo 01:30. Viimeinen metro Helsingin keskustasta itään päin kulkee n. klo 23:30.