Kuninkuusravit – Näin saavut Killerin Kuninkuusraveihin

Näin saavut Killerin Kuninkuusraveihin

Killerin ravirata sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Kuninkuusravit keräävät viikonlopun aikana tapahtuma-alueelle yhteensä jopa 50 000 ihmistä. Nonstop -bussit ja etäparkit palvelevat kunkkarikansaa ja helpottavat pääsyä tapahtuma-alueelle.

Yleistä saapumisesta

Jyväskylän Kuninkuusravien tapahtuma-alue on suljettu liikenteeltä ja liikennejärjestelyjä tapahtuma-alueen lähettyviltä on muutettu. Tapahtuma-alueen läheisyyteen pääsee sujuvasti nonstop-busseilla, taksilla, pyörällä, kävellen tai tilausajokuljetuksilla.

Omalla autolla ei pääse tapahtuma-alueen läheisyyteen, eikä jättöpaikkaa raviradan läheisyydessä ole. Autolla on suunnattava etäparkkeihin tai keskustan pysäköintitaloihin.

Pyörällä tai skuutilla saapuville on pääportin läheisyydessä pyöräparkki, jonne kulkuvälineen voi jättää päivän ajaksi.

Liikuntaesteisten pysäköintiin on varattu oma alue tapahtuma-alueen läheisyydestä. Pysäköintiin alueella edellyttää liikuntaesteisen pysäköintitunnus. Paikkaa ei tarvitse varata etukäteen. Huomioithan, että ilman pysäköintitunnusta ei pääse sulkualueiden läpi. Pysäköintitunnuksen voi hakea Ajovarman toimipisteestä tai sähköisellä lomakkeella Traficomin kotisivuilta. Aiheeseen voi tutustua Invalidiliiton sivuilta.

ETÄPARKIT

Jyväskylän Kuninkuusraveille on varattu seitsemän etäparkkia, joista perjantaina on käytössä kolme ja lauantaina sekä sunnuntaina kaikki seitsemän. Etäparkin hintaan kuuluu pysäköinti, kuljetus tapahtumaan ja takaisin etäparkkiin. Hinta on autokohtainen, joten mitä useampi henkilö autossa on, sitä halvemmaksi pysäköinti ja kuljetus radalle tulee henkeä kohti. Pysäköinnin hinta on 29 €/päivä/auto. Suosittelemme lipun ostoa etukäteen Lippu.fi:stä. Etäpysäköinnit sulkeutuvat joka päivä klo 21:00 ja alueet tyhjennetään yöksi. Myös moottopyörillä suunnataan etäparkkiin P4 Hippos. Moottoripyörien pysäköinnin hinta on 14,5 € /päivä/moottoripyörä.

PYSÄKÖINTITALOT 

Jyväskylän keskustassa on useita pysäköintitaloja. Pysäköintitaloissa hinnat ovat 1-2 euroa tunnilta pysäköintitalosta riippuen. Katso talokohtaiset hinnat palveluntarjoajien verkkosivuilta.

NONSTOP-BUSSIT

Nonstop-busseja kulkee tapahtumaan sekä keskustasta Harjukadun tilauslaiturilta (Käynti yliopistonkadun puolelta, Yliopistonkatu 13) sekä Laajavuoresta (Laajavuorentie 30). 

TILAUSAJOT

Tilausajot jättävät Killerillä niille merkityille paikoille ja mikäli kuljettaja tulee raveihin voi bussin pysäköidä Hippoksen alueelle P4, josta kuljettaja pääsee etäparkin bussikuljetuksella radalle. Muussa tapauksessa suosittelemme läheisiä huoltoasemia, joissa kuljettajille on tarjolla taukopalvelut. Tilausajojen nouto tapahtuu samasta paikasta.

Nonstop-bussit

Killerin Kuninkuusraveihin nonstop-busseja kulkee Jyväskylän keskustasta sekä Laajavuoren alueelta. 

MISTÄ PÄÄSEN KYYTIIN?

Nonstop keskusta

Keskustan nonstop sijaitsee vanhan Lyseon pihapiirissä Harjukadun ja Yliopistonkadun välissä. Kulku kuljetuksille tapahtuu Yliopistonkadun puolelta osoitteesta Yliopistonkatu 13.

Keskustan nonstop liikennöi seuraavilla aikaväleillä ja busseja lähtee noin 3 minuutin välein. Ravien aikana noin 10-20 minuutin välein. 

  • Perjantaina 26.7. klo 13–01  
  • Lauantaina 27.7. klo 09–01  
  • Sunnuntaina 28.7. klo 09–23  

Nonstop Laajavuori

Laajavuoren nonstop kuljetukset lähtevät hotelli Scandicin pihasta osoitteesta Laajavuorentie 30. Pysäkki on merkattu pihaan erillisellä kyltillä. Laajavuoren nonstop on toiminnassa samoina aikoina kuin keskustan nonstop.

 

MITEN OSTAN LIPUN?

Nonstop keskusta

Nonstop-bussilippuja voi ja suositellaan ostamaan ennakkoon ruuhkien välttämiseksi ja jonojen vähentämiseksi. Ennakkoon lippuja voi ostaa Lippu.fi:stä sekä Waltin mobiilisovelluksesta.

Lippu.fi ennakkoliput ovat myynnissä myös lähimmissä myyntipisteissä, kuten R-kioskeissa ympäri Suomen. Lähimmän oman myyntipisteen voi katsoa täältä.

Keskustan nonstop alueella on myös myyntipisteitä, joissa bussilipun voi ostaa pankkikortilla tai Mobilipay:llä. Huomioithan ettei nonstop lippua voi ostaa käteisellä! Lipunmyynnin sulkeuduttua lippu tulee ostaa verkkokaupasta.

Lipunmyynti avoinna: 

  • Perjantaina 26.7. klo 13–18
  • Lauantaina 27.7. klo 09–19 
  • Sunnuntaina 28.7. klo 09–14

Nonstop Laajavuori

Laajavuoren Nonstopissa ei ole erillistä lipunmyyntipistettä, vaan lippu tulee ostaa etukäteen, joko Lippu.fi:stä tai Waltin mobiilisovelluksesta.

Lippu.fi ennakkoliput ovat myynnissä myös lähimmissä myyntipisteissä, kuten R-kioskeissa ympäri Suomen. Lähimmän oman myyntipisteen voi katsoa täältä.

 

LIPPUTYYPIT

Nonstop Keskusta ja Laajavuori

3 vrk lippu – 15 €

Lauantai/Sunnuntai -lippu – 15 €

Sunnuntai -lippu – 10 €

Kaikilla lipputyypeillä saa niiden voimassaoloajan kulkea alueelle ja takaisin niin monta kertaa kuin ehtii. Nonstop-lippu käy myös Jyväskylän liikenteen Linkin muissa vuoroissa tapahtuman ajan sen koko toiminta-alueella, kuten Hankasalmelta, Muuramesta tai Äänekoskelta saapuville. Tutustu vuoroihin ja reitteihin täältä.

Huomioithan ettei etäparkin bussilipuilla pääse kulkemaan nonstop -busseilla.

 

NONSTOP KILLERILLÄ

Kaikkien tapahtumaan saapuvien linja-autojen jättöpaikka on tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä Vesangantien varrella. Killerillä linja-autot jättävät ja noutavat Kuninkuusravikävijöitä samasta paikasta.

Jättöpaikka on jaettu nonstop-busseihin, etäparkkien busseihin ja tilausajoihin. Oikean kohdan erotat opasteiden ja linja-autojen merkintöjen avulla.

Etäparkit

Killerin Kuninkuusravivieraille on varattu kaupungista seitsemän pysäköintialuetta, joista on myös kuljetukset raviradalle. Pysäköinti on autokohtainen ja sen hintaan kuuluu myös kuljetus tapahtuma-alueelle. 

Etäparkit aukeavat perjantaina klo 12, lauantaina ja sunnuntaina klo 9 ja ovat avoinna 21 asti. Kuljetukset toimivat tällä aikavälillä. Jos auton hakee klo 9 jälkeen on höydynnettävä paikallisliikennettä, taxia tai keskustan nonstop -busseja.

Huom! Perjantaina käytössä ovat vain etäparkit P4 Hippos, P5 Gradia Viitaniemi ja P6 Jamk.

Etäparkit aukioloajat:

  • Perjantaina 26.7. klo 12-21
  • Lauantaina 27.7. klo 9-21
  • Sunnuntaina 28.7 klo 9-21

Etäparkkilipun hintaan kuuluu sekä pysäköinti että kuljetus tapahtuma-alueelle ja takaisin. Hinta on autokohtainen, joten mitä useampi henkilö autolla saapuu, sitä edullisemmaksi tulee.

Etäparkkilipun hinta on 29 euroa/päivä/auto. Suosittelemme pysäköintilipun ostamista etukäteen Lippu.fi:stä. Myös moottopyörillä suunnataan etäparkkiin P4 Hippos. Moottoripyörien pysäköinnin hinta on 14,5 € /päivä/moottoripyörä

Lippu.fi ennakkoliput ovat myynnissä myös lähimmissä myyntipisteissä, kuten R-kioskeissa ympäri Suomen. Lähimmän oman myyntipisteen voi katsoa täältä.

Huomioithan, ettei etäparkin bussilippu on eri asia kuin tapahtuman nonstop -bussilippu. Etäparkin bussilippu oikeuttaa matkaan vain tapahtuma-alueen ja etäparkin välillä.

P1 Valmet 1 (Savelankatu 9)

P2 Valmet 2 (Valajankatu 1)

P3 Valmet 3 (Rautpohjankatu 1)

P4 Hippos Kuntoportti (Rautpohjankatu 10)

P5 Gradia Viitaniemi (Viitaniementie 1, kulku Wilhelm Schildtin kadun kautta)

P6 Jamk (Rajakatu 35, kulku Eeronkadun kautta)

P7 Keskisuomalainen (Ahonlaidantie 3)