fbpx

Vastuullisuus

Kuninkuusravien vastuullisuusohjelma on toteutettu kolmen raviradan aloitteesta yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa. Lahden Jokimaalla 2019 suoritettiin mittauksia, joista saadaan apua Seinäjoen 2020 ja 2021 Kuninkuusraveihin sekä näiden kahden jälkeen vielä Forssassaan vuonna 2022.

Seinäjoen vastuullisuusmittarit

Ympäristö
1) Jätteen määrää vähennetään. Kaikki mikä on mahdollista kierrättää, kierrätetään. Seinäjoen Kuninkuusraveissa järjestetään muovinkeräys erikseen. Jokimaan ravikeskus on mitannut syntyvän jätteen määrää ja toimenpiteitä suunnitellaan, jotta Seinäjoella sekä Forssassa pystytään vuoden 2019 Kuninkuusraveista vielä parantamaan.
2) Ihmisten saapumisen hiilijalanjälkeä pienennetään. Kannustamme ihmisiä saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä. Tavoitteiden täyttymistä ja kehittymistä mitataan kävijäkyselyllä.
3) Tapahtumassa käytettävän sähkön kulutus mitataan.
4) Omien ruokapisteiden ruoan hävikki ja kotimaisuusaste mitataan. Kumppanuudet on solmittu siten, että ruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua.
5) Materiaalikulutuksen vähentäminen. Mitataan keskeiset tapahtumassa tarvittavat materiaalit ja lisätään niiden yhteiskäyttöä.

 

Taloudellinen vastuu
Kuninkuusravien tavoite on vahvistaa alueen hevostaloutta. Seurataan ammattivalmentajien ja harrastajien määrän, alueella valmennuksessa olevien hevosten määrän ja kasvatusmäärien kehittymistä muuhun maahan verrattuna.

 

Sosiaalinen vastuu
Tärkein teema sosiaalisessa vastuussa on hevosen hyvinvointi. Hevosen hyvinvointi on tähänkin asti ollut lajin parissa toimiville kaiken lähtökohta, mutta nyt tarkoitus on myös mitata hyvinvointia entistä paremmin.

1)Kuninkuusravit kuuluvat kaikille. Mitataan asiakaskyselyllä eri yleisöryhmien viihtyvyyttä ja varmistetaan, että ohjelmassa on kaikille jotain.