Näin saavut Kuninkuusraveihin - pysäköinti- ja matkalippuja ostettavissa etukäteen

Kuninkuusraveihin on helpointa saapua julkisilla kulkuvälineillä. Omalla autolla saapuville löytyy pysäköintialue Perkkaan aluen toimistojen pysäköintipaikoilla, mistä on noin kilometrin kävelymatka tai vaihtoehtona on ottaa nonstop-bussi raviradalle.

Pysäköinti maksaa 10 €/auto/vuorokausi, ennakkoon ostettuna puolestaan 8 €. Paikan päällä ostettaessa käy vain käteinen raha, mutta pysäköintilipun voi ostaa nyt myös etukäteen! Lippukauppaan pääsee tästä linkistä.

Perjantaina 4.8. pysäköinti tapahtuu klo 9-23.30, lauantaina 5.8. klo 8-20 ja sunnuntaina 6.8. klo 8-20. Perjantaina autot on ehdottomasti poistettava alueelta sulkemisaikaan mennessä.

Edulliset HSL-liput myynnissä

Ravivieraille räätälöity alennushintainen joukkoliikennelippu perjantaille 4.8. maksaa 8,10 € ja viikonlopun 5.–6.8. lippu 11,30 €. Lippu on voimassa siihen merkittynä päivänä Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla HSL:n lähijunissa, raitiovaunuissa, metrossa sekä bussilinjalla 550. Lippu ei kelpaa muissa busseissa. Lippu on voimassa aamuliikenteen alusta yöliikenteen loppuun asti, eli voit tehdä rajoittamattoman määrän matkoja tuona aikana. Lippua ei tarvitse leimata, mutta se pidetään mukana matkan ajan ja esitetään pyydettäessä.

Edullisen HSL:n lipun voit ostaa tästä linkistä samalla kun hankit Kuninkuusravien liput.

Muita joukkoliikennelippuja voi ostaa ennakkoon HSL:n verkkokaupasta tai muista myyntipisteistä. Paikan päältä lippuja saa raitiovaunujen ja bussien kuljettajilta, lipunmyyntiautomaateista tai HSL:n myyntipisteistä kuten R-kioskeista. Junaan tai metroon on hankittava lippu ennen matkaa.

Hyvä vaihtoehto on myös HSL:n Mobiililippu -sovellus, jolla voi ostaa kätevästi kertalipun kännykkään. Sovelluksen voi ladata maksutta puhelimeen kaikista sovelluskaupoista. Lipun voit maksaa Visa tai Mastercard-maksukortilla (debit tai credit) tai puhelinlaskulla.
Helsingin suunnalta tai Vantaalta lentoasemalta Vermoon (Espooseen) saapuva tarvitsee seutulipun. Lisätietoa lipuista www.hsl.fi/liput-ja-hinnat

Saapuminen Vermoon

Leppävaaran juna-asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä Vermon raviradasta. Lähijunat A, E, L ja U pysähtyvät Leppävaarassa. Leppävaaran asemalta on myös järjestetty bussikuljetus tapahtumapaikalle. Bussi 550 (Itäkeskus – Oulunkylä – Huopalahti – Leppävaara – Westendinasema) tuo aivan tapahtumapaikan tuntumaan 10–15 minuutin vuorovälillä. Lähin pysäkki on nimeltään ”Vermo”. Raviradan osoite ja sijaintikartta missä kävelyreitit pysäkeille ja asemille sekä bussikuljetuksen pisteet/reitti. Kartassa kaikki liikennemuodot, myös pyöräparkkien sijainti.

HSL:n uudistunut reittiopas kertoo joukkoliikenteen reitit ja aikataulut. Lisää www.reittiopas.fi älypuhelimesi tai älylaitteesi kotivalikkoon ja käytä sitä kuin sovellusta. Kun sallit paikannuksen, näet reittioppaasta näppärästi läheltäsi lähtevät joukkoliikennevälineet ja niiden reitit ja aikataulut.

Junaliikenteeseen on lauantaina ja sunnuntaina lisätty vuoroja ja lisävaunuja palvelemaan Kuninkuusraveihin matkaajia ja sieltä poistuvia. Lisäliikennevuorot eivät näy reittioppaassa, sillä junat lähtevät sen mukaan, miten ihmisiä saapuu asemalle.

Saapuminen iltajuhlaan Helsingin jäähallille

Helsingin jäähallille pääset esimerkiksi raitiovaunuilla 2, 3, 4 ja 10. Viimeinen vuoro keskustaan päin kulkee n. klo 01:30. Viimeinen metro Helsingin keskustasta itään päin kulkee n. klo 23:30.

 

Miika Lähdeniemi