Kuningas Köppinen tähtää Vermoon

Kuninkuus Porissa 2014 – Joensuussa pronssia – Turussa hopeaa. Pääkaupunkiseudun oma kunkku Köppinen pääsee ensi vuonna kamppailemaan kuninkuudesta kotiradallaan.

-Kun Vermo sai Kuninkuusravit, sen jälkeen on mielessä ollut oman radan kisat. Kuluvaan kauteen olen tyytyväinen kevään vaikeuksien jälkeen. Seuraavaksi kilpailemme Tähtisprintterissä, ja kausi jatkuu hokkikeleihin saakka, omistaja-valmentaja Jyrki Korhonen kertoo.

Köppinen osallistui ensimmäisen kerran Kuninkuusraveihin Mikkelissä 2012. Hyvää kokemusta tuli tulevia vuosia varten. Kuopioon 2013 Köppinen ei päässyt mukaan, kun näytöt eivät riittäneet. Porissa 2014 juhlittiin kuninkuutta. 3100 metrin voitto sinetöi juhlat. Joensuussa 2015 jatkui vahva meno, kokonaiskilpailussa tuli kolmostila. Tänä vuonna Turussa vain Vitter oli parempi. Köppinen otti hienon hopeatilan. 

-Ensi vuonna Köppinen keskittyy pelkästään kilpailemiseen. Siitosoriin hommia voi sitten harrastella eläkepäivänä, Korhonen sanoo.

Petri Matero