Hevoset kerääntyvät Kaivarin ainutlaatuiseen tapahtumaan toukokuussa!

 

Hevosalan järjestöjen yhteinen voimainponnistus, Hevoset Kaivarissa-tapahtuma täyttää Helsingin keskustassa sijaitsevan Kaivopuiston toukokuussa. Tapahtuma järjestetään 20.-21.5 ja paikalle isoon ilmaistapahtumaan odotetaan sen lisäksi että Suomi 100 -juhlavuoden tunnelmissa sataa hevosta niin myös 30 000 kävijää.

Kaivopuistossa järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa myös ravihevosten kaupunkiajot. Kilpailemassa on kahdeksan suomenhevosta, kahdeksan lämminveristä ja kahdeksan ponia. Kilpailumuotona on kaksintaistelu, josta voittaja etenee aina jatkoon. Ohjastjina 200 metrin ravibaanalla nähdään maamme huippuajajia, joten paikalla todella on suuren raviurheilujuhlan tuntua.

Kaupunkiajojen lisäksi yleisö voi nauttia ratsastuslajeja ja ravitoimintaa esittelevistä näytöksistä sekä pienimuotoisista kilpailuista. Alueella voi tutustua hevosiin ja siellä pääsee myös itse kokeilemaan mm. talutusratsastusta sekä valjakko- ja ravikärryillä ajelua. Kaiken kaikkiaan luvassa on monipuolinen kaksipäiväinen, jonka aikana ihmiset pääsevät tutustumaan hevoseen monin eri tavoin.

Myös Kuninkuusravit on mukana Kaivarissa esittelemässä juhlavuoden omaa ravitapahtumaansa. Onhan Kuninkuusravit ennen muuta 110-vuotta vuonna 2017 täyttävän suomenhevosen suuri juhlavuosi.

- Hevoset Kaivarissa on meillekin yksi mukavimpia tapahtumia saada niitä uusia kunkkarikävijöitä löytämään kuninkaallinen Vermo 4.-6.8, kertoo Vermon Raviradan toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson.

Petri Matero